joi, 17 septembrie 2015

Colorare profesionala fara amoniac?



Am avut o gramada de experiente in ceea ce priveste colorarea parului. Am fost roscata, roz, ciocolatiu, mov, albastru, chiar si blonda (decolorata), iar acest lucru si-a pus amprenta asupra firului meu de par! Iar faptul ca foloseam excesiv si placa de par chiar m-a facut sa trag ponoasele pana in prezent! Inca ma lupt cu varfurile despicate si lipsa de volum a parului, iar din acest motiv acum chiar imi este frica sa ma mai vopsesc, chiar daca pe piata exista si vopsea fara amoniac, ce promite imbunatatirea aspectului firului de par si a structurii lui. Si aici vorbesc in principiu despre o singura vopsea de par - daca nu v-ati dat seama despre care - este vorba despre Olia de la Garnier. Sincer, nu am mai incercat aceasta vopsea, tocmai de aceea vreau sa aflu cat mai multe pareri, fie ele pro sau contra. Momentan nu mai am in par vopsea permanenta, doar nuante verzui de la albastrul de metil, care s-a sters de la spalari (mda, in vara am fost albastra in cap), dar cum am mai spus, mi-e frica sa nu imi stric mai rau parul! Am vazut de multe ori reclama la aceasta vopsea la televizor, dar doar astazi parca am simtit nevoia sa scriu ceva despre aceasta. Am nevoie de sfaturi, de pareri, poate idei noi - cum este vopseaua, face treaba buna, afecteaza firul de par intr-un fel sau altul sau reclama este pe bune si lipsa amoniacului chiar ajuta la restructurarea firului de par?
Am cautat pe net si am gasit o gramada de nuante pe care aceasta gama le ofera si au fost cateva care chiar mi-au placut mult! De exemplu, movul este superb si chiar l-as incerca, dar si roscatul  acesta intens imi face cu ochiul!

Am cautat mai multe informatii despre vopsea si am aflat ca este prima vopsea de par care contine 60% uleiuri naturale ce ajuta foarte mult la procesul de colorare si imbunatateste structura parului. Acopera 100% firele albe (nu este insa cazul meu) si are o culoare bogata si intensa, iar parul ramane matasos si placut la atingere. Amoniacul a fost inlocuit cu agentul alcalin MEA, din aceasta cauza parul nu mai este afectat negativ. Si cum compania Garnier a fost fondata in anul 1904, ceea ce demonstreaza ca firma este serioasa si profesionala, tind sa cred ca aceste vopsele de par fara amoniac sunt un alt succes al lor. Si am vazut ca este laudata si in blogosfera de catre bloggerite mult mai cunoscute!
Ma gandeam sa fac un fel de sondaj de opinie: Sa ma vopsesc, sa dau o sansa acestei vopsele, DA SAU NU? Astept parerile voastre in comentarii, aici, dar si pe pagina de facebook!

2 comentarii:

  1. Tocmai m-am vopsit si eu zilele trecute cu aceasta gama numarul 9.0. Aveam parul destul de deteriorat, uscat, blond cu radacini inchise si suvite neintentionate de roscat din schimbarea nuantei de blond dupa spalari si soare. Am revenit tot zilele trecute la uleiul Marocan si dupa 4 aplicari, dintre care una in vopseaua asta (am inteles ca il protejeaza de factorii daunatori din vopsea, creste eficienta la absorbtie in firul de par, ajuta la vopsirea uniforma), una pe parul pregatit pentru vopsire, si una la spalat, plus inca un spalat de atunci, parul meu arata : OAU!? Vopseaua nu a uscat deloc parul, dimpotriva, l-a hranit, daca inainte foloseam n produse la spalat, masti si balsamuri, sa il descalcesc si matasesc, de data asta am crezut ca in afara de sampon pot sa renunt la orice masca sau balsam dupa :O Samponul deja il folosisem o data, este ceva din Kaufland care promite reparatii si protectie, cu 90% mai putine varfuri despicate, http://www.thisgirlloveschic.com/2014/03/shwarzkopf-essence-ultimate-omega.html dar pana la vopseaua asta si uleiul Marocan n-a facut absolut nimic de unul singur, mai mult imi cazuse mult par la acel spalat, chiar il suspectasem ca el a fost factorul daunator. Culoarea este mai deschisa de cum ma asteptam pentru gama 9, o surpriza placuta pentru mine ca nu indraznisem un 10 mai agresiv. Parul este luminos si a prins destul de uniform avand in vedere decolorarea in valuri a blondului meu in roscat si radacinile castanii crescute. La radacina a prins incredibil deschizand parul ca si restul lungimilor. Ma tot uit in oglinda, il tot ating, si nu vad/simt nimic afectat, decat o imbunatatire spectaculoasa. Uleiul Marocan mi-a mai salvat o data parul de la foarfece, si fara el parul se rupe si etc. E grozav, protejeaza, hidrateaza, poate fi folosit si la finish, ajuta la uscare, se spune ca injumatateste timpul de uscare, confirm. Parul meu e usor de gestionat cu aceste doua produse. Singura parte pe care mai vreau sa o urmaresc: rezistenta in timp intre doua vopsiri, sa nu isi schimbe blondul nuanta in rosca sau alte aiureli. Deocamdata recomand!

    RăspundețiȘtergere