luni, 14 noiembrie 2016

Reteta mea pentru o viata sanatoasa

Nu cred ca exista in lume reteta universala perfecta pentru o viata sanatoasa. Dar cred cu tarie ca exista reteta perfecta pe care fiecare ne-o cream individual, dupa propriul nostru stil de viata, organism si preferinte.
Daca ar fii sa ma limitez la un brand care pe mine ma ajuta sa imi mentin un stil de viata sanatos, raspunsul meu ar fii simplu: Sano Vita.

Eu am descoperit Sano Vita atunci cand am decis sa traiesc mai sanatos. Este schimbarea in bine pe care am asteptat-o foarte mult timp. Schimbare pe care regrat ca am amanat-o atata amar de vreme, supunandu-ma, fara sa vreau, la un stil de viata sedentar si nesanatos.

sanovita.jpg (794×359)
Sursa foto

Produsele Sano Vita sunt prezente in majoritatea magazinelor alimentare, dar si in lanturile mari de hypermarketuri sau plafaruri. Partea buna este ca toate produsele lor pastreaza aceleasi elemente grafice definitorii.
Datorita lor, mi-am completat stilul de viata sanatos, prin adaugarea in alimentatia personala a produselor lor.

Miscare si alimentatie sanatoasa

Toata chestia cu stilul de viata sanatos a pornit la mine de la un lucru comun: stilul de viata haotic. Ajunsesem sa adorm foarte tarziu, ma trezeam obosita, faceam abuz de cafele si in loc de mic dejun, mancam ce gaseam pe la patiserii, prin oras. 
Eram mai mereu obosita din aceasta cauza, iar lipsa miscarii isi spunea si ea cuvantul, desi eu niciodata nu am fost o sportiva.

Sa nu credeti ca am facut schimbari radicale pentru a-mi imbunatati stilul de viata. Nu sunt adepta schimbarilor, asa ca aceste noi obiceiuri pe care am dorit sa le adopt au trebuit sa vina treptat, aproape insesizabile, ca sa spun asa.
Si am inceput prin a consuma musli in fiecare dimineata, la micul dejun. Mie imi place musli-ul consumat cu lapte. Iar sortimentul meu preferat de musli este musli-ul cu fructe

Despre musli-ul cu fructe

''Amestec de cereale integrale, fructe deshidratate și confiate, migdale, semințe de in şi miez de floarea -soarelui. Este excelent pentru un mic dejun complet, bogat în fibre alimentare și nutienți cu proprietăți în echilibrarea procesul digestiv.''

Am ales acest sortiment tocmai pentru propriatatea acestuia de a echilibra procesul digestiv, cu care eu aveam ceva probleme de ceva timp.
Fa sport si consuma multa apa

O alta schimbare a avut loc si la capitolul sport: am inceput sa practic zilnic cel putin 30 de minute de sport. Sport insemnand, de fapt, exercitii fizice de tonifiere a muschilor. Am elminat definitiv sucurile carbogazoase, pe care le-am inlocuit cu sucuri din fruce, apa si ceaiuri.

Elementul principal insa, a fost rabdarea. Schimbarile au loc, dar trebuie sa fii rabdator cu corpul tau, care elimina toxinele in stilul sau propriu.

Ambitia este constructiva 

Nu sunt o persoana care are probleme cu greutatea - ci mai degraba cu anemia, deoarece lipsa unei alimentatii sanatoase a insemnat, printre altele, si multe carente de vitamine si minerale esentiale, de care corpul nostru are nevoie. 
Asa ca m-am ambitionat sa redresez situatia in care m-am aflat, ajutata de ambitia de a-mi ajuta corpul sa se simta mai bine.

Articol scris pentru SuperBlog 2016!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu