luni, 19 decembrie 2016

Cu Nokian Tyres poti imblanzi si cele mai aspre ierni

Tare mult mi-ar fi placut sa aflu mai devreme de Nokian Tyres! Cu siguranta as fi scutit masina de multe peripetii, care ni s-au intamplat, mai cu seama, in timpul iernii. Spun ''ni s-au intamplat'' deoarece eu si masina mea suntem efectiv conectate la nivel spiritual. Este partenerul de drum fara de care nu as fi reusit sa capat cele mai frumoase amintiri, dar si cele mai aventuroase patanii... care probabil nu s-ar fi intamplat daca masina mea era echipata cu un set ''de pantofi'' (anvelope) de iarna. Dar din greseli invata omul, asadar dati-mi voie sa va povestesc ultimul lant de aventuri la care am luat parte in aceasta iarna. 

Se mai intampla, din cand in cand, sa iti doresti la final de an sa iti iei si tu o vacanta, ca tot omul, nu-i asa? La fel si eu, am decis iarna aceasta sa merg intr-o vacanta, la munte. Zapada, partie, lucruri obisnuite... Bineinteles ca nu am mers singura: mi-am obligat (teoretic) si prietenul sa mearga cu mine, sa ne bucuram de o vacanta binemeritata, in doi. Dupa multe planuri si bagaje, facute intr-un timp relativ scurt, am hotarat sa pornim la drum intr-o zi de vineri. Ca deh, atunci incepe weekend-ul propriu zis si noi voiam din plin sa ii simtim spiritul. 

Si am pornit la drum... noi doi si masinuta mea, partenera mea de drum.

Atunci cand pleci intr-o calatorie, mai ales la munte SI MAI ALES IARNA, exista sanse de 90% sa te prinda pe drum un viscol de zile mari. Ei bine... Noi (sau mai bine zis eu) nu am luat in calcul aceasta varianta: tocmai cand mai aveam 20% din drumul ramas pana la destinatie, ne-a prins viscolul si ne-am trezit impotmoliti. La inceput zapada ne-a ingreunat, treptat, drumul. Apoi zapada de pe carosabil a ajuns asa de mare, incat masina pur si simplu refuza sa mai inainteze. Ca sa nu mai spun ca ne-au patinat rotile mai ceva ca in campionatele de patinaj artistic! In cele din urma ne-am dat batuti.

<< - Ce facem acum?
- Pai, e clar ca nu putem inainta, deocamdata. Zic sa ne facem comozi si sa asteptam. E clar ca masina nu poate inainta, asfaltul e precum oglinda... si la radio au anuntat ca viscolul nu se opreste decat peste ore bune.
- Sa ne facem comozi? Aici?
- Da, ia o patura calduroasa pe tine si hai sa ne uitam la un film pe telefon. >>

Sursa foto

Si asta este doar partea frumoasa a povestii. Rezumand in cateva cuvinte, restul povestirii ar suna cam asa: cand in sfarsit viscolul a incetat, ne-am inarmat cu perii (care sunt tinute in permanenta in portbagajul masinii, indiferent de anotimp) pentru a inlatura zapada acumulata pe parbriz, oglinzi retrovizoare, luneta, dar si din jurul rotilor. Apoi am incercat sa ne continuam drumul pana la punctul in care am fost nevoiti sa traversam o portiune de drum neasfaltata. Cred ca va imaginati splendoare de noroaie care ne-a intampinat, nu? Am mers pana la jumatate apoi a trebui sa apelam la serviciile unui tractor (tractiune 4x4, ce sa mai). Si intr-un final am ajuns la destinatie mai obositi ca niciodata si la fel de plini de noroi (si masina, si noi) precum purcelul Ghita.

Ah, da... Si cand a sosit timpul sa plecam, ne-am trezit ca ne-a lasat si bateria, din cauza faptului ca masina a fost suprasolicitata in tentativa de a inainta pe drumul cu noroi...

Poate ca orele petrecute in mijlocul acelei furtuni de zapada nu au fost cele mai rele (fata de baia de namol de care am avut parte dupa), dar cu siguranta era o situatie care putea fi prevenita daca as fi echipat masina cu anvelopele de iarna potrivite. Sezonul de iarna pune la grele incercari chiar si pe cei mai experimentati dintre soferi. Noroiul, apa sau zapada sunt prezente peste tot. Doar echipand masina corespunzator putem pleca la drum linistiti, far nicio grija.

In cazul in care nu vreti sa va transformati masina in sanie atunci cand vin apezile, recomand sa le achizitionati anvelope de iarna corespunzatoare.Tocmai de aceea as fi vrut sa descopar anvelopele Nokian Tyres mai devreme. Daca ai masina echipata cu anvelope de iarna Nokian, poti uita de experientele neplacute la volan. Si la ce drumuri avem noi, chiar cred ca un astfel de set de anvelope este imperios necesar!

2 comentarii:

  1. Aceste anvelope sunt mai mult decat necesare, eu de exemplu am colaborat cu aceasta companie cu echiparea masinilor mele din flota de inchirieri auto. Am fost multumit de calitatea acestor anvelope.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru feed-back si pentru faptul ca impartasesti cateva din experientele tale. Opiniile celor care imi citesc articolele sunt foarte importante pentru mine, dar si pentru blog! :)

      Ștergere