duminică, 24 august 2014

Nostalgie

     Am uneori sentimentul ambiguu ca oricat de multe fac eu pentru ceilalti din jurul meu, eforturile mele nu sunt luate in seama si nici macar apreciate... Si atunci ma cuprinde tristetea si intrebarile de tot felul nu imi dau pace. Cred ca cel mai frumos sentiment pe care il poate trai cineva este cand simtim ca insemnam CEVA pentru CINEVA si ca nu suntem chiar ai nimanui pe acest pamant. Este un sentiment greu de descris in cuvinte. Dar mie imi place sa il compar cu plutitul pe un norisor... Simti ca zbori si ca nimic rau nu te poate atinge. Si asa este!
     Dar ce se intampla cand lucrurile acestea se intorc impotriva ta? Te intrebi cu ce sau daca ai gresit cu ceva, poate nu ai realizat si ai ranit, fara sa vrei, o persoana draga... Incerci sa iti cauti greseala dar nu o gasesti, te gandesti ca ai avut o izbucnire de moment si ai facut si victime colaterale... Dar cu toate astea, unde ai gresit?

                                  

     Poate ca acest raspuns ti se va parea ciudat si il vei nega intr-o prima faza, dar oare te-ai gandit ca poate vinovatul nu esti tu? Ce vreau sa spun cu asta? Pai, ca prima idee, faptul ca suntem oameni si toti facem greseli! Nu doar tu gresesti si altii sunt fara de pacate... Daca esti ferm convins/a ca ai gresit, invata sa ceri iertare sincer si sa iti recunosti greseala, dar nu cauta niciodata sa dai vina altora pe tine caci balanta interioara, numita SUFLET, va fi dezechilibrata si te vei trezi inotand intr-o mare de sentimente tulbure - DEPRESIE!!!
     Este cu atat mai greu sa ajungi la un tarm odata ce te-ai avantat in ea...
     Suntem oare mereu vinovati de ceea ce ni se intampla rau in viata? NU!
Asadar, haideti sa incercam sa facem bine ca sa ni se intoarca inzecit. Sa zambim mai des in fiecare zi, sa invatam sa ascultam ca sa fim la randul nostru ascultati si sa invatam sa deosebim greselile noastre de ale altora. Asadar, alungati iernile din sufletele voastre, lasati-le sa ramana doar la stadiul de fenomen meteorologic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu