luni, 14 noiembrie 2016

Domnule extraterestru, do you speak roumanian?

Nu stiu cati dintre noi s-au gandit la urmatorul fapt: oare ce s-ar intampla daca ne-ar vizita extraterestrii? Am fii capabili sa ajungem sa comunicam cumva cu ei? Daca da, atunci cum s-ar tine un dialog intre un pamantean si un extraterestru? Prin cuvinte? In ce limba? Prin semne? Care ar fii acelea? Cum am ajunge la un numitor comun, dar in acelasi timp, pasnic?

Multe intrebari esentiale cu si mai multe raspunsuri enigmatice...
Daca nu v-ati facut pana acum un astfel de scenariu, dar totusi vreti sa vedeti cum s-ar petrece o astfel de scena, va invit sa faceti cunostinta cu noul film SF Arrival - Primul contact.
Poate ca acest film a fost creat sa ne ridice oarecum cateva semne de intrebare: daca intr-adevar ne-ar vizita extraterestrii, oare ce ne-am face?

Intrebarea esentiala va fii atunci: suntem pregatiti pentru o astfel de vizita, din punct de vedere al evolutiei rasei umane sau... Suntem inclinati genetic catre razboaie care sa ne mentina suprematia?

Sursa foto

Thriller-ul SF a fost lansat la cinema pe data de 11 noiembrie 2016, si cu toate ca am ratat premiera, am avut grija sa recuperez din urma. Este un film plin de adrenalina, drama, mister si emotie.

''Au aterizat! Nave spațiale misterioase sunt deja răspândite pe 12 meridiane de pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenții au? Iată ce are de elucidat Dr. Louise Banks (interpretată de Amy Adams), expertă în lingvistică, solicitată de autorități pentru a descifra limbajul extratereștrilor „intruși”. Termen: două zile. Miza: viața tuturor.
Dușmani sau prieteni? Război inter-planetar sau șansa de a cunoaște alte forme de inteligență? Succes sau condamnare? O planetă întreagă tremură în așteptarea veștilor. Va reuși oare Louise să traducă la timp limbajul invadatorilor extratereștri sau va “traduce” soarta umanității? Aflăm din 11 noiembrie, la cinema.''

Suspansul din film va va tine in priza pe tot parcursul lui. Dar nu dau mai multe din casa.

Ideea este in felul urmator: poate gandul ca suntem predispusi la vizite extraterestre ma sperie putin, din cauza ca e greu sa gasesti o cale de a comunica cu ei. Daca s-ar inventa limba universala, ce bine ar fii: am putea chiar convietuii cu ei. 
Poate un stil de comunicare - tot SF - ar fii cel prin telepatie. Da, stiu, m-am uitat la prea multe filme, dar oare cum sa te faci mai bine inteles decat in acest fel? In mintea ta poti asocia mereu cuvintele cu imagini relevante, astfel incat sa transmiti corect informatia.

As incerca sa comunic cu extraterestrii si prin limbajul semnelor. Ceva de genul cum comunici cu animalul tau de companie: nu vorbiti aceeasi limba, dar stii ca al tau companion te intelege si din semne.

''Dușmani sau prieteni? Război inter-planetar sau șansa de a cunoaște alte forme de inteligență? Succes sau condamnare? O planetă întreagă tremură în așteptarea veștilor. Va reuși oare Louise să traducă la timp limbajul invadatorilor extratereștri sau va “traduce” soarta umanității? Aflăm din 11 noiembrie, la cinema.''

Daca sunteti curiosi cu ce se intampla in filmul Arrival - Primul contact, va las aici trailler-ul.


Articol scris pentru SuperBlog 2016!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu