duminică, 25 octombrie 2015

Ce ar face lumea fara cauciuc?

Benzi transportoare de uz general - ELASTIMPEX
SURSA FOTO - AICI
Te-ai gandit vreodata ce ar face lumea daca nu ar exista cauciucul? Si inainte sa imi dai un raspuns rapid, de genul ''pai nu ar mai fii existat automobilele sau orice alt mijloc de transport in comun'' , da-mi voie sa te intrerup, pentru ca nu ma refeream la acea categorie de cauciucuri. ''Dar oare la ce categorie?'' ma vei intreba. Ma refer la cauciucurile nevazute care pun o intreaga lume in miscare, daca pot sa zic asa. La cauciucurile ascunse in spatele unor mari firme sau utilaje. Inca nelamurit? Ca sa fiu mai concisa, ma refer la benzi transportoare, la benzile de alergat, la placi tehnice de cauciuc, la benzi transportoare cu insertie metalica si nu numai. 
Cred ca acum esti putin confuz si incerci sa prinzi ideea din zbor. Te ajut cu cateva imagini, apoi sper sa ma fac inteleasa si mai bine si voi primi un raspuns la intrebarea mea de mai devreme: Ce te-ai face daca nu ar exista cauciucul?

banda de alergare Elastimpex_SuperBlog proba lumea fara cauciuc articole Elastimpex_SuperBlog


Te gandesti sa formulezi un raspuns la o intrebare, care desi o credeai banala, acum descoperi ca de fapt a fost o intrebare care are un caracter existential important, in ceea ce priveste lumea, mereu in miscare. Pentru ca da, ai ghicit, o lume fara cauciuc ar fi o lume statica, sedentara. In goana noastra nebuna, din viata de zi cu zi, nu ne gandim cat de complexa si importanta este activitatea cauciucului. Da, ai citit bine, cauciucul are o viata foarte activa: de cand este extras si colectat sin arborele de cauciuc, pana la prelucrarea lui in materii prime, apoi folosite la crearea unor echipamente profesionale pe care marile firme si lanturi de magazine le are in dotare.

SURSA FOTO - AICI
Si nici extragerea cauciucului in forma bruta nu este o munca usoara. Oamenii din zonele climatice in care arborele acesta creste si se dezvolta trudesc zilnic la colectarea cauciucului. Gandeste-te cate galeti de cauciuc trebuie colectate zilnic, pentru ca viata urbana si nu numai sa nu aiba de suferit din cauza faptului ca lipsesc produsele confectionate din cauciuc! Gandeste-te la primul exemplu, cauciucurile de masina. Sunt oameni in zonele urbane care le folosesc la carute sau la carucioare. Cum ar putea oare acei oameni sa isi efectueze treburile zilnice daca nu s-ar fi inventat rotile de cauciuc, cand unicul lor mijloc de transport nu ar putea vreodata functiona fara roti? In fine, tema aceasta ar putea fi dezbatuta si la nivel global, daca am lua in calcul toate aspectele ei, dar nu vreau sa ma pierd in detalii.

Elastimpex_SuperBlog_2015 sponsori probe articole superblog E utilitatea cauciucului Elastimpex_SuperBlog


Probabil ca multi nu ne-am gandit niciodata la cat de utile sunt benzile transportoare pentru noi. Fara ele, multa lume nu ar avea benzi de alergat pe care sa le foloseasca pentru a isi mentine un tonus bun al muschilor si a-si tine greutatea corpului sub control, iar fara benzile transportoare existente in marile fabrici si uzine, majoritatea nu am avea posiilitatea sa punem zilnic o paine pe masa.
Dar ce se intampla daca vrei sa pornesti propria afacere si ai nevoie de materiale si utilaje care sa fie fabricate dinc cauciuc? Dupa ce criterii alegi pana la urma? Dupa cantitate sau dupa calitate?
Elastimpex Romania este o firma ce produce o gama foarte larga de benzi transportoare din cauciuc, placi sau covoare tehnice din cauciuc, pentru reusita afacerii tale! Pe langa produsul in sine, firma ofera si servicii de vulcanizare la cald si la rece si suport tehnic pe toata durata de exploatare a produselor comandate. Mai pe scurt, tot ce ai nevoie ca afacerea ta sa aiba un real succes, ce va tine mereu pasul cu tehnologizarea continua a secolului nostru.

Ce recomanda firma Elastimpex? In primul rand, experienta lor de peste 20 de ani in domeniul productiei de benzi transportoare si placi tehnice din cauciuc (cum am mai specificat mai sus). Firma ofera tuturor clientilor servicii complet personalizate de fiecare data, toate astea pentru a dezvolta noi si noi solutii inovatoare in domeniile productiei, fluxului de materiale si logisticii. Al doilea lucru (foarte important) care ii recomanda, este certificarea calitatii, pe care au capatat-o de-a lungul timpului. Datorita faptului ca folosesc doar tehnologii performante de productie, materii prime si materiale de o calitate superioara, alaturate unui personal profesional calificat, au condus la obtinerea si comercializarea unor produse, a caror calitate poate fi controlata si monitorizata foarte usor, datorita sistemului de asigurare a calitatii care a fost implementat inca din anul 2001 in cadrul firmei. Probabil ultima ta curiozitate este: ''cum functioneaza/cum se utilizeaza o banda transportoare''. Pai, un exemplu bun ar fi banda transportoare de uz general, care se poate utiliza in toate domeniile de activitate in care se efectueaza transport de materiale, au in componenta o carcasa textila rezistenta la rupere si care protejeaza suprafata acesteia. Poate daca va spun de benzile de la casele din supermarket-uri, unde mergeti sa va platiti cumparaturile, veti intelege cu adevarat valoarea cauciucului, indiferent de forma in care il regasim! (funny laugh)

Articol scris pentru SuperBlog 2015!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu