vineri, 16 octombrie 2015

Vrem birouri ecologice!

Iar e luni... Iar ma trezesc de dimineata. Incep o noua saptamana care nu se va deosebi cu nimic fata de cea care tocmai a trecut. Imi pregatesc o cafea fierbinte, tare, ca sa pot sa rezist 8 ore la un birou notoriu, prea banal, prea aglomerat... Credeam ca munca la birou are avantaje greu de combatut, dar lucrand in cadrul birourilor am descoperit ca au si o gramada de dezavantaje...
Ajung si azi la birou, ca de obicei, la aceeasi ora. Aceleasi fete adormite ale colegilor ma intimpina cu un ''buna dimineata'' sec. Raspund la randul meu in aceeasi maniera. Nu pot altfel, Peretii prea gri si luminile artificiale ma impiedica sa am o stare de spirit diferita, dar cu toate astea nu ma las descurajata si incerc sa imi incep treaba intr-o maniera cat de cat pozitiva, sa nu las deznadejdea sa ma cuprinda de la primele ore ale diminetii.
Ma asez in fata laptop-ului, il pornesc si aproape instantaneu primesc notificarea unui mail. Curios sa primesti un mail la primele ore ale diminetii, nu credeti? Dar ce sa fac, curiozitatea mereu m-a invins si am dat sa il citesc. Raman muta de uimire! Mesajul vine de la o adresa tare ciudata, dar mesajul acestuia ma pune pe ganduri: Tu stii cata energie consuma biroul tau? Aproape fara sa imi dau seama, ridic privirea in jur si incep sa analizez: toate luminile din sala erau pornite, fiecare coleg era cu computerul pornit, faxul si imprimanta merg destul de des, deci stau mereu in priza, pe ici pe colo cate un coleg isi mai baga telefonul la incarcat pe motiv ca ''a uitat sa il incarce aseara, de oboseala''. Ma intristez si realizez cat de putin ecologici suntem si cat de mult profitam de resursele planetei noastre... Imi indrept atentia catre mail-ul primit si ii raspund succint: Foarte multa!

Si dau ''send''. Aproape instant primesc si raspunsul: Aveti certificat energetic pentru biroul la care lucrati? Raspund cu un ''nu'' sec. Doriti sa economisiti energie la birou? Aveti solutii inovatoare? Suntem deschisi tuturor ideilor noi!
Daca nu cumva au luat legatura cu mine extraterestrii antici, atunci cu siguranta ca am fost abordata de niste zane maselute ale reabilitarilor termice, pe numele lor real: auditori energetici . Facand cunostinta cu auditorii energetici de la Enermed Impex, am gasit solutia de economisire energetica de toate felurile! Eu am venit cu ideile, ei au invartit in aer o bagheta magica si au venit cu solutiile! Am niste idei tare traznite: pentru inceput vreau izolare termica exterioara, apoi vreau sa schimb becurile cu consum prea mare cu unele mai eco si cu o lumina mai agreabila ochiului. Vreau panouri solare pe acoperisul cladirii ca sa avem posibilitatea sa ne si stocam energie, iar in momentele de pene de curent sa avem resurse ca sa continuam ziua de lucru! Si din moment ce au inceput sa isi ofere serviciile, pai atunci profit ca sa transform biroul intr-o oaza de relaxare! Cred ca o sa pun si covoare imitatie de gazon, ca tot facem economie de energie, nu? Pai atunci sa ne apropiem cat mai mult posibil de natura!

Dar lasand visele mele exacerbat de marete la o parte, oricine doreste optimizarea consumului de energie acum are posibilitatea sa obtina acest lucru, deoarece solutii chiar exista, mai ales daca ai efectuat si o investigatie de certificare energetica, pe care cei de pe  www.avizez.ro v-o propun. Solutii se gasesc la o vasta gama de probleme pe care le intampinati. Iar in ziua de azi, orice economie de energie poate schimba radical starea planetei pe care convietuim.

Articol scris pentru SuperBlog 2015!

2 comentarii: