miercuri, 15 iunie 2016

Economie pentru planeta

De multe ori nu ne punem problema despre cat de mult sufera planeta noastra, in urma actiunilor noastre zilnice. Si cand spun zilnice, chiar nu exagerez cu nimic! Conceptul eco-friendly este foarte cunoscut la scara internationala, dar foarte putin valorificata la noi in tara. Si este pacat de resursele planetei noastre si asa limitate.

Ce inseamna, de fapt, eco-friendly? Inseamna un stil de viata si obieiuri care contribuie la conservarea resurselor naturale (apa, energie, petrol, etc.).  Probabil va ganditi cum ati putea ajuta planeta mai mult, poate considerati ca aceste lucruri va depasesc si ca este nevoie de un efort supraomenesc pentru a reusi acest lucru...
Eu pot sa va spun ca este mai simplu decat v-ati imaginat vreodata si puteti incepe sa salvati energie chiar de la voi din casa, acordand doar putina atentie lucrurilor banale cum ar fi... becurile electrice . Daca inca nu stiati, inlocuirea becurilor electrice cu unele economice este un pas imens in conservarea de energie electrica si nu presupune efort in plus din partea noastra! 

Este stiut faptul ca un bec economic dureaza mai mult decat un bec obisnuit si foloseste o cantitate mai mica de energie, lucru care se reflecta si in factura de curent, ce in fiecare luna ne sperie cu cifrele scrise negru pe alb, uneori exorbitante!

Diferentele se vad foarte clar in cifre, caci cifrele nu mint niciodata! Si poate tot ele ne vor ajuta sa luam decizii inteligente pe viitor, deoarece resursele naturale sunt limitate si trebuie sa actionam in asa fel incat sa lasam ceva si copiilor si nepotilor nostri, deoarece si ei merita sa aiba parte de tot ceea ce am avut noi. Problema noastra este ca prea putini cunoastem adevaratele avantaje pe care conservarea energiei electrice ne-o ofera si din aceasta cauza nu luam masuri vizibile si cu efect pe termen lung. Si pana la urma este in avantajul nostru sa pastram ceea ce natura ne-a oferit fara sa ne ceara nimic in schimb.


Cateva din avantajele becurilor economice (LED) sunt:
- durata mare de viata (pana 50.000 de ore de folosinta);
- rezistenta crescuta la socuri si vibratii;
- consumul redus de energie electrica (probabil cel mai mare avantaj al acestora).

Daca sunteti curiosi si daca v-am starnit interesul pentru protectia fata de resursele noastre naturale, sa stiti ca pe site-ul http://www.depozit-online.ro/ gasiti toate categoriile de electrice care va intereseaza, intr-o gama variata de produse. Nu uitati ca schimbarea vine din noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu