luni, 16 octombrie 2017

The words are on us!

Se stie bine urmatorul fapt: o limba straina te poate ajuta pe viitor! Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de ea, nu stii cand vei ajunge sa calatoresti intr-o tara straina si vei dori sa stii sa comunici, cat de cat, cu localnicii din locul respectiv. Eu am invatat engleza datorita desenelor animate, pe care le vedeam in copilarie (si inca le mai vad, cand imi permite timpul). Atunci eram mica si nu avea cine sa ma invete, dar vazand personajele animate gesticuland si vorbind in engleza, automat am invatat sa asociez gesturile cu cuvintele si asa am ajuns, cand am inceput gradinita, sa stiu deja sa vorbesc in engleza. Nu ma laud, pur si simplu sunt recunoscatoare pentru acest fapt! Dar poate unii nu au prins norocul acesta si se straduiesc din rasputeri sa invete, macar acum, o limba straina. Poate multi au deja o slujba, copii, responsabilitati, dar cu toate astea, isi doresc SA INVETE!

Toti ar trebui sa aiba acces la cursuri de limbi straine pentru firme! 

Din fericire, in ziua de azi toti au acces la informatie, chiar si cei mai mici dintre noi pot accesa o informatie, daca o cauta corect (sau daca stiu ce sa caute). Asta, insa, este posibil doar pentru cei care au o minima cunostinta in utilizarea internetului (si cine nu are?), dar trebuie sa recunoastem si cealalta realitate: sunt oameni care nu au avut acces la acest privilegiu sau au avut acces destul de tarziu, cand tehnologia deja i-a depasit mult. Ei bine, in astfel de cazuri, mi-as dori ca absolut orice firma sa ofere salariatilor sai cursuri de limbi straine. Ca un fel de internship-uri, ce se desfasoara in cadrul firmei respective. In acest mod nu doar ca iti ajuti si angajatii sa invete ceva nou, dar iti poti imbunatatii si serviciile firmei, prin prestarea unor servicii comunicate intr-o limba straina (sau mai multe, daca este cazul).

Sursa foto

Mi-ar placea sa intalnesc cursuri de limbi straine pentru firme la orice pas si mi-as dori ca nicio firma sa nu fie straina de acest fapt! Dar in cazul in care nu ai posibilitatea (inca) sa inveti o limba straina, atunci ai varianta a doua si anume: agentia de traduceri Swiss Solutions - cea mai mare firma de traduceri din Romania, care iti ofera traduceri specializate. Swiss Solutions  au fost cotati, in anul 2016, in Topul celor mai importanți 20 furnizori de servicii de traduceri din Europa de Est, conform clasamentului realizat de Common Sense Advisory. Acest lucru s-a datorat din dorinta acestora de a evolua si a experientei celor 13 ani in lumea traducerilor, care le-au dat curajul de a lansa un proiect nou si anume o divizie dedicata cursurilor de limbi straine pentru firme. Adica exact despre ce vorbeam putin mai sus.

Cursurile de limbi straine sunt o necesitate in mediul de business si nu numai. Odata cu simbioza limbilor vorbite in firme, a crescut si cererea pentru cursuri livrate de profesionisti, pentru profesionisti. Mai concret, agentia s-a gandit la nevoile firmelor de a avea angajati cunoscatori de limbi straine, deoarece au intuit nevoia lor de dezvoltare pe piata, care solicita tot mai multi oameni capabili sa traduca materiale tehnice, economice, juridice, in timp ce peste 90% din facultati asigura pregatirea studentilor doar la un nivel general (personal, am facut in facultate doar un singur semestru limba engleza si consider ca nu a fost suficient). 

Concluzia este ca oricine poate invata orice, oricand! Trebuie doar sa isi doreasca acest lucru si sa apeleze la profesionisti, daca nu gasesc singuri o solutie viabiala.

Articol scris pentru proba nr. 7 SuperBlog 2017!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu