sâmbătă, 30 noiembrie 2019

Cum sa te imbraci de iarna cu ANSWEAR.ro

Recent am avut ocazia sa fiu gazda pentru un prieten, care vine tocmai din Africa. Anul acesta, a dorit sa isi petreaca vacanta de iarna in Romania (fiind, de altfel, prima data cand viziteaza tara noastra in aceasta perioada rece). Totul a mers ok cu zborul, m-a asigurat ca nu a intampinat probleme in aeroport si ca avionul nu a avut intarziere. M-a rugat doar sa vin sa il iau de la aeroport, deoarece nu mai cunostea orasul. Zis si facut – a sosit ziua cea mare in care a trebuit sa merg sa il iau. Afara era un frig crancet, temperaturile scazusera sub 0˚C, dar surpriza mea cea mai mare a fost cand mi-am zarit prietenul in indepartare, imbracat doar in pantaloni trei sferturi, adidasi si o bluza cu maneca lunga, dar deloc potrivita pentru iarna.

''- Akinwunmi, unde iti sunt hainele groase?''
''- Acasa, prieten. Crezut ca e mai cald.''

L-am intrebat atunci daca vrea sa il ajut sa isi cumpere o garderoba de iarna. A acceptat ajutorul meu si a spus ca are de alocat o suma de 2000 de lei pentru o astfel de investitie, astfel incat sa ii mai ramana bani si pentru alte lucruri. I-am garantat faptul ca aceasta suma este mai mult decat suficienta pentru o astfel de investitie, mai ales ca eu stiu la ce magazin sa apelez, pentru a face cumparaturi accesibile, in mod simplu, rapid si confortabil.

In astfel de momente, eu apelez la ANSWEAR.ro, deoarece cumparaturile online facute pe site-ul lor intotdeauna m-a scutit de aglomeratia din magazine si de statul la cozi. Asadar, l-am rugat pe Akinwunmi sa aiba incredere in alegerile mele si asa a si facut. Iata ce i-am achizitionat de pe ANSWEAR.ro cu suma de 2000 de lei:

1) In primul rand, avea nevoie de niste cizme de iarna, deci am optat pentru o pereche Sorel. Acestea sunt confectionate din combinatia materialului textil cu cel sintetic. Am optat pentru culoare neagra, desi pe site-ul celor de la ANSWEAR.ro le puteti gasi si pe maro si bej. Pret: 499,90 lei.

Sursa foto - Answear.ro 

2) A doua categorie de produse pe care am ales-o a fost cea de pulovere de barbati. Aici am optat pentru mai multe modele: Medicine – pulover Spirit of nature, de culoare bej (119,90 lei), un model cu guler pe gat confectionat din tricot de bumbac, Medicine – pulover Urban Stories, de culoare albastra cu fason drept si finisaj din manseta (119,90 lei). 

Sursa foto - Answear.ro
3) A trebuit sa ii cumpar si o geaca pe masura temperaturilor de afara si am ales pentru el un model Tommy Jeans – geaca de puf cu gluga. Este un model izolat confectionat din material neted. Pret: 839,90 lei.

Sursa foto - Answear.ro
4) Pantalonii iar sunt indispensabili, deci nu aveam cum sa sar aceasta etapa a cumparaturilor mele. Am optat pentru o pereche Mango Man – jeans TIM5 (199,90 lei) si o pereche Medicine – Jeansi basic (104,90 lei).

Sursa foto - Answear.ro

5) Pentru ca mi-au mai ramas ceva bani, am zis sa achizitionez si o caciula. Am optat pentru un model Nike SPORTSWEAR. Pret: 89,90 lei.

Sursa foto - Answear.ro

Dupa ce am terminat cumparaturile, i-am spus lui Akinwunmi ca i-au mai ramas aproximativ 25,7 lei rest, ca sa poata sa bea o ciocolata calda cu mine, atunci cand iesim la o plimbare.

''- Akinwunmi fericit! Nu inghet in Romania!''
''- Da, asa este! Si o sa poti sa te si distrezi in vacanta, i-am zis eu.''

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

joi, 28 noiembrie 2019

Vacantele viitorului se tin cu Christian Tour

Nota: anul 1993 – anul in care m-am nascut. Locatia actuala: plaja Corbu (Constanta), una dintre cele mai frumoase plaje salbatice din tara noastra. Pe plaja din Corbu poti sa te bronzezi fara sa fii improscat cu nisip de cei care trec pe langa tine – si asta pentru ca nu prea trece nimeni pe langa tine. Fiind o plaja salbatica si neamenajata, foarte putini turisti opteaza pentru ea, desi frumusetea acesteia cu greu poate fi descrisa in cuvinte. Ma uit in jur si vad foarte putina lume pe langa mine, majoritatea fiind veniti de la mare departare de casa, pentru a se bucura de cateva momente de liniste. Daca alegi sa vizitezi acest loc, vei simti sub talpi nisip si scoici, smocuri de iarba uscata, asa cum ii sta bine oricarei plaje salbatice din lumea asta. Ce poate fi mai minunat decat sa fii doar tu (sau cu foarte putina lume in jur), nisipul si vuietul valurilor cu spuma alba? Din punctul meu de vedere... nimic. 

Ma uit totusi in jur si vad lume imbracata in cotume de plaja vintage, care la ora actuala nu mai sunt la moda (ca, deh, daca moda nu zice, nici noi nu purtam). Mi se pare cu totul si cu totul alta epoca. Si pana intr-un punct, chiar asta a fost: perioada anilor ’80-’90 a fost, parca, o alta era, in care lumea era mai simpla, iar vacantele cu familia reprezentau impachetarea unor bagaje, intr-un weekend linistit si pornirea spre mare sau munte, cu masina sau cu trenul. Dar sa revenim pe plaja Corbu: ma uit in jur si imi fac curaj sa abordez o batranica simpatica. A venit la mare alaturi de sotul ei, ca sa se bucure de anii de pensionare. De cand m-a vazut, mi-a spus: ‘’Tu nu esti de-a locului, asa e? Pare ca stii mult mai multe si cunosti lucruri pe care noi nu le cunoastem’’ – am amutit.

‘’Da, am zis eu. Aparent, vin dintr-un viitor in care vacantele si concediile se planifica altfel, iar locurile din jur arata complet diferit’’. Femeia mi-a zambit si mi-a spus ca vrea sa auda mai multe. I-am zis ca vin din viitor, nu stiu prin ce circumstante am reusit sa ma teleportez in anul in care aveam sa ma nasc, dar iata-ma acum aici. A ras si a zis ca... intelege! Am fost uimita de raspunsul ei. Apoi m-a rugat: ‘’Spune-mi, te rog, cum arata lumea de afara (n.r. strainatate)’’? M-am asezat langa ea si am inceput sa ii povestesc despre cea mai frumoasa vacanta a mea, pe care am facut-o intr-o locatie exotica – este vorba despre un sejur in Creta – Heraklion, Grecia. Mi-a spus ca a auzit de aceasta locatie doar din carti de istorie, iar legendele grecilor intotdeauna au fascinat-o. 

Sursa foto - ChristianTour.ro
Am zambit si mi-am continuat povestea: ‘’In prezentul meu, poti sa iti planifici un sejur in strainatate fara probleme, deoarece exista optiunea de oferte early booking, care iti permite sa iti faci o vacanta in Creta – Heraklion, Grecia sau in oricare alta tara doresti, rezervand serviciile acestea din timp. O planificare ce altadata ar parea migaloasa, acum este mult mai usor de realizat cu ajutorul agentiei de turism Christian Tour. ‘’Nu am auzit de ei’’ – mi-a zis batranica. ‘’Stiu. Suntem in anul 1993. Aceast agentie a luat nastere abia in anul 1997. De atunci si pana in prezent, Christian Tour a devenit cel mai mare tour operator de vacante charter din Romania. A acumulat experienta si a reusit sa ajunga in topuri, mentinandu-si pozitia de lider in industrie. Aceasta evolutie spectaculoasa s-a perpetuat datorita muncii constante a unei echipe de oameni valorosi. Christian Tour a realizat ca, dincolo de tehnologia moderna, clientii au in continuare nevoie de profesionisti care sa le ofere cele mai bune solutii si alternative in materie de destinatii turistice’’.

Apoi, i-am povestit mai multe despre faptul ca poti sa faci o rezervare a unei vacante de lux prin intermediul internetului – adica si prin alte metode decat telefonic sau direct la receptia hotelului in care doresti sa te cazezi. Povestind toate astea, am fost lovita de nostalgia timpurilor in care eram copil – cat de simple erau lucrurile si cu toate astea, lumea chiar se bucura de prezent, de prezenta celor dragi, de peisajele din jur si de natura. Am tinut neaparat sa ii povestesc batranicii despre cum arata insula Creta, incercand pe alocuri sa ii fac mici schite in desen, pe un ziar vechi. ‘’Heraklion este o regiune foarte vizitata de turistii romani, deoarece regiunea abunda in statiuni turistice moderne, plaje foarte curate si obiective turistice absolut fascinante, astfel ca este o destinatie de vacanta ideala pentru toate varstele. Este, de asemenea, cea mai populata regiune din insula Creta si un magnet pentru turisti din toate colturile lumii. Gazduieste cel mai mare port din Creta, precum si un aeroport international. Cu alte cuvinte, este inima Cretei’’.

Batranica s-a uitat mirata la mine: ‘’Adica vrei sa spui ca vin oameni din toate tarile straine sa o viziteze? Este posibil asta?’’ – i-am raspuns ca da. Da, pentru ca lumea a cunoscut o evolutia care nu mai cunoaste granite sau bariere stricte. Ca lumea a devenit mai informata si ca adevarul nu le mai este ascuns, iar libertatea de a calatorii in voie, in orice tara straina, a devenit o libertate comuna pentru toti cetatetii Romaniei. Si am zambit cand i-am spus aceste ultime cuvinte. Apoi, femeia in varsta s-a uitat la mine si mi-a spus ca este timpul sa ma reintorc acasa. M-am uitat mirata la ea si i-am spus ca as vrea sa mai stau, deoarece plaja Corbu este foarte linistita, iar mie imi place linistea. A insistat sa plec, mentionand ca ne vom revedea. Apoi mi-a spus sa o iau pe scurtatura, prin valurile marii. Ceva in adancul sufletului meu imi spunea sa am incredere in cuvintele ei. M-am ridicat de pe nisip si m-am indreptat catre valurile linistite ale marii, apoi am simtit ca plutesc, pierzand notiunea timpului si trezindu-ma... in prezent.

Sursa foto - ChristianTour.ro
Nota: anul 2019. Ma pregatesc sa imi rezerv biletul catre Heraklion. Site-ul Christian Tour are oferte greu de refuzat in aceasta perioada. In scurt timp, iata ca sosi vremea plecarii. Drumul cu avionul a fost linistitor si nu am intampinat probleme. Ajunsa acolo, m-am cazat si a doua zi am si fost pe plaja. M-am plimbat pe plaja o vreme buna, pana cand mi-am gasit locul ideal, aproape de o batranica ce parea foarte de treaba. Am intrebat-o politicos daca locul de langa ea este disponibil. Ridicandu-si privirea catre mine, mi-a zambit gingas si mi-a spus ca locul este liber. Am inghetat – dar fiorul simtit a fost unul placut. Nu as putea sa uit zambetul acela niciodata: ‘’Sunteti batrana de pe plaja Corbu, doar ca de data aceasta, neaua va imbraca parul mult mai mult’’! 

‘’Asa este, draga mea, ai dreptate’’ – nu mi-a venit sa cred ochilor. Dar prezenta acesteia mi-a dat un sentiment de siguranta, care m-a determinat sa ma fac comoda langa ea. ‘’Sotul se balaceste in apa. Ii place foarte mult apa, de cand am sosit aici se distreaza copios’’. Am tacut si am zambit. ‘’Tin minte ca mi-ati spus ca ne vom reintalni, doar ca nu ma asteptam vreodata sa se intample acest lucru’’, i-am spus eu. ‘’Incurcate sunt caile vietii si pline de mister. Tu, draga mea, ai pasit pe un drum mistic, pe care foarte putini au ocazia sa il vada. Ai avut parte de o experienta unica, pe care doar cei cu inima curata o pot traii’’. Atunci am inteles ca batranica stia mult mai multe decat mi-a aratat la prima noastra intalnire. Colierul ei, realizat cu pietre semipretioase – piatra lunii mai exact – m-a facut sa cred ca a fost predestinat sa ne intalnim, atat in trecut, cat si in prezent, in ceea ce mie imi place sa numesc cea mai incredibila calatorie in timp de care stim doar noi doua.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

marți, 26 noiembrie 2019

Noul CR-V hybrid – o altfel de experienta

Sursa foto
In decursul celor 8 ani de cand detin un permis de conducere auto, am avut placerea sa conduc cateva modele din gama Honda. De fiecare data am avut parte de o experienta placuta, rafinata si in urma test drive-ului cu noul Civic Type R, as putea spune exploziva si plina de adrenalina. Insa, odata cu lansarea noului model Honda CR-V Hybrid, producatorul japonez ne propune o experienta de condus ceva mai aparte. Dupa cum si numele sugereaza, avem de-a face cu un model cu propulsie hibrida. Acest lucru ii confera noului model Honda capacitatea de a fi foarte dinamic. Un astfel de sistem de propulsie hibrida, reprezentat de un motor cu combustie interna pe benzina de 2 litri i-VTEC ultra eficeint si doua motoare electrice de mare putere, asigura un echilibru perfect intre performanta si eficienta. Exista 3 variante de echipare disponibile in acest moment, si anume: Elegance, Lifestyle si Executive. Indiferent de nivelul de echipare potrivit pentru tine, o veste buna este ca te vei bucura de acelasi nivel de putere din partea sistemului de propulsie hibrida. Acesta dezvolta 184 de cai putere.

Noul CR-V este un tur de forta cand vine vorba de tehnologia folosita de producatorul japonez, in mod deosebit cand vine vorba de tehnologia Honda Hybrid a trenului de rulare foarte complex despre care am vorbit anterior, insa si cand vine vorba de interior trebuie mentionat faptul ca masina beneficiaza de ultima versiune a sistemului de infotainment a celor de la Honda si include un sistem de navigatie performant, un bord cu afisaj digital si posibilitatea conectarii smartphone-ului direct la sistemul de navigatie prin Android AUTO sau Apple CarPlay.

Sursa foto
Accentul este pus pe oferirea unei experiente premium la un pret foarte competitiv. Materialele folosite la interior sunt de inalta calitate, atat cele din material textil cat si accentele din piele. Sistemul de climatizare poate fi reglat pe doua zone, iar scaunele ajustabile electric te vor ajuta sa te simti in confort deplin, atunci cand esti in spatele volanului. Functiile de confort nu se opresc aici. La exterior ne bucuram si de un hayon ce poate fi actionat ’’hands free’’ printr-un gest simplu cu piciorul in dreptul senzorului prevazut special, montat sub bara din spate a masinii. Spatiul de stocare poate atinge impresionantul volum de pana la 1700 de litri, scaunele se pot rabata printr-o singura miscare, iar podeaua este plana pentru a facilita astfel incarcarea bagajelor si extragerea ulterioara a acestora.

Desigur, nu putem vorbi despre Honda fara sa aducem in discutie subiectele siguranta si fiabilitate. Despre fiabilitatea Honda nu mai sunt multe de spus, acest lucru a fost dovedit in timp, si este de mentionat ca Honda este unul dintre cei mai mari producatori de motoare la nivel global, atat de motociclete cat si de masini. La capitolul siguranta, noul Honda CR-V Hybrid beneficiaza de ultimul sistem revolutionar HONDA Sensing, ce are ca scop monitorizarea permanenta a conditiilor de trafic si prevenirea automata a coliziunilor ce pot avea loc.

Sursa foto
Cand in sfarsit va sosi momentul sa conduci acest model, vei avea de ales intre 3 moduri diferite de operare a sistemului hybrid. Poti alege sa te deplasezi in mod exclusiv electric, in deplina liniste si eficienta, in mod hybrid folosind motorul cu combustie interna pe post de generator de curent si folosind tot motoarele electrice pentru propulsia autovehiculului sau poti folosi motorul cu combustie interna in mod traditional, lucru indicat la deplasarea cu viteaza ridicata. In plus de toate acestea, masina beneficiaza si de un mod Sport, care daca este activat iti va oferi o experienta de condus mai dinamic, cu un raspuns la acceleratie imbunatatit, exact cum te astepti de la o Honda.

In final, as putea descrie experienta cu noul Honda CR-V Hybrid radical diferita fata de experienta oferita de Civic Type R, condusa pe circuitul de la Nurburgring, dar cu siguranta aduce viitorul la care aspiram mai aproape de realitate.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

duminică, 24 noiembrie 2019

Cum imi protejez tenul in perioada iernii

Sursa foto
Atunci cand frigul se instaleaza si vremea deja da semne ca iarna se apropie cu pasi repezi, tenul meu are tendinta sa imi semnaleze faptul ca trebuie sa imi schimb rutina de ingrijire, astfel incat sa ii ofer mult mai multi nutrienti esentiali, de care are nevoie pentru a face fata cu brio temperaturilor de afara. 

Nu sunt o fire prea pretentioasa si de regula prefer produse cosmetice de ingrijire a tenului cat mai naturale, care sa contina cel putin 90% ingrediente naturale in compozitia acestora. Intotdeauna am considerat ca natura are solutii pentru toate problemele legate de sanatatea fizica interioara si exterioara, motiv pentru care si in acest an am optat pentru o solutie simpla si la indemana, cu ajutorul careia sa imi ingrijesc tenul cat mai bine cu putinta.

Asadar, cum imi protejez tenul in perioada iernii?

Indiferent de sezon, stiu ca este o gama de produse cosmetice de ingrijire pe care ma pot baza oricand si care face parte din gama Gerovital Plant – mai exact, este vorba despre Poliplant Microbiom Protect. Aceasta gama este un brand recunoscut al celor de la Farmec, cel mai mare producator de cosmetice, care a relansat recent aceasta gama, ce contine produse cosmetice destinate ingrijirii zilnice a tenului. Gama are la baza ingrediente de origine naturala in proportie de pana la 91% si este creata special pentru tenul normal si mixt. Practic, contine toate produsele de care tenul tau are nevoie, pentru a trece cu brio peste perioada aceasta rece a anului!

Linia asigura un program complet de ingrijire prin produsele sale:

- Apa micelara;
- Fluid demachiant;
- Crema hidratanta;
- Crema antirid SPF 15;
- Crema antirid nutritiva;
- Crema CC matifianta;
- Crema anticearcan antirid;
- Booster vitalitate si stralucire.

Personal, eu optez pentru urmatoarele produse: apa micelara, crema hidratanta, crema antirid SPF 15, crema CC matifianta, crema anticearcan antirid si booster-ul de vitalitate si stralucire.

Sursa foto
Iata de ce am ales aceste produse:

1) Apa micelara Microbiom Protect, care vine intr-o cantitate de 400 ml, este tot ce am nevoie pentru a indeparta impuritatile de pe ten, dar si machiajul, in aceasta perioada. Acest produs curata si purifica fata, ochii si buzele prin captarea de catre micele a machiajului, sebumului sau a altor impuritati. Contine 96% ingrediente de origine naturala si ofera protectie naturala microbiana. Pot spune ca apa micelara a inlocuit, treptat, restul de produse destinate curatarii tenului, deoarece mi se pare cea mai practica.

2) Crema hidratanta Microbiom Protect, o folosesc seara. Crema hidratanta Poliplant Microbiom Protect este special conceputa pentru mentinerea unui nivel optim de hidratare a tenurilor normale si mixte. Se aplica zilnic pentru cresterea consumului de oxigen la nivelul celulelor, imbunatatirea hidratarii si diminuarea reactiilor alergice. Contine 96% ingrediente de origine naturala.

3) Crema antirid SPF 15 am inclus-o in rutina zilnica de ingrijire si o folosesc dimineata, deoarece contine factor de protectie solara 15, de care nu ma pot desparti. Este special destinata ingrijirii tenurilor normale sau cu tendinta de uscare, asigurand protectie impotriva proceselor de fotoimbatranire a pielii si contine 91% ingrediente naturale. 

4) Crema CC matifianta este inlocuitorul fondului de ten, in aceasta perioada. Este o crema tip “Color Control”, confera tenului un aspect natural, intr-o singura formula, prin combinarea ingredientelor active eficiente cu pigmenti naturali. Are 94% ingrediente de origine naturala. Aceasta crema estompeaza imperfectiunile si urmele de oboseala, matifiaza, netezeste textura tenului si protejeaza impotriva agresiunii factorilor externi.

5) Crema anticearcan antirid Microbiom Protect imi place extrem de mult, deoarece eu nu ma despart niciodata de crema de ochi. Am inclus-o in rutina mea de ingrijire acum 6 ani de zile si de atunci nu mai renunt la acest pas. Produsul din gama Gerovital Plant ingrijeste delicat zona din jurul ochilor, ajutand pielea din jurul ochilor sa devina mai ferma, reduce cearcanele, care devin mai putin evidente, iar ridurile sunt diminuate. Complementar, crema are si efect de mascare optica a cearcanelor inestetice. Contine pana la 98% ingrediente de origine naturala si este un produs 3 in 1: antirid, anticearcan si corector.

6) Nu in ultimul rand, booster-ul de vitalitate, pe care il folosesc odata pe saptamana, atunci cand am parte de un rutial spa la mine acasa. Booster-ul de vitalitate si stralucire Poliplant Microbiom Protect este un ser cu o formulare fluida, care se absoarbe usor in piele, special conceput pentru tenul normal si mixt. Contine 96% ingrediente de origine naturala.

Despre produsele Farmec am auzit prima oara la varsta de 15 ani, de la mama si de la bunica mea, care foloseau aceste produse (si pe care inca le folosesc). Iar de atunci si pana in prezent, am devenit o mare fana a produselor lor, in special a gamei Gerovital, inca de cand a aparut si pana in momentul de fata. Gerovital Plant este o gama care mereu se reinventeaza, astfel incat sa ofere cele mai bune produse de ingrijire a tenului. Si pentru ca m-au convins de eficacitatea lor, am decis sa raman fidela acestora. Acum, nu exista zi in care sa nu folosesc produsele acestea, de care sunt foarte multumita si pe care le recomand tuturor prietenelor mele, care doresc o ingrijire mai aparte pentru tenul lor. 

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

vineri, 22 noiembrie 2019

De ce as oferi in dar carti cu ‘’personalitate’’

Sursa foto
De cand ma stiu, mi-a placut sa fac cadouri celor dragi. Bucuria de a darui este imensa si ma bucur ca pot sa aduc zambetul pe chipul celor dragi. De-a lungul timpului, am invatat sa fiu din ce in ce mai atenta in ceea ce priveste cadourile pe care le ofer in dar, sa incerc sa achizitionez ceva care sa se apropie mult mai mult de personalitatea celui caruia / careia urmeaza sa ii fac un cadou, sa aleg lucruri in functie de preferintele lor personale si asa mai departe. Pot spune ca am invatat multe si am schimbat multe in modul meu de gandire, dar si in maniera in care aleg sa fac shopping. Asadar, in acest am, am realizat ca o solutie ideala de cadou pentru familie, rude sau prieteni o poate constitui o carte personalizata.


Ideea de a oferi un cadou personalizat a inceput sa imi surada de putin timp, dar ma bucur ca am descoperit ceva unic, inedit si frumos, pe care sa il pot folosi in avantajul meu. Daca si voi vreti sa faceti un cadou original si sa vedeti zambete de bucurie pe chipul celor dragi, atunci trebuie sa le oferiti o carte personalizata, cu ajutorul celor de la Carte cu personalitate. Site-ul lor este disponibil la orice ora din zi si cu ajutorul acestuia, puteti sa realizati carti pe comanda, in care sa includeti texte preferentiale, mesaje, imagini si asa mai departe. 

Tot ce trebuie sa faci este sa:

- Alegi un template de carte (in functie de persoana care o va primi in dar);
- Adaugi poze (de pe o retea de socializare, din propria arhiva sau dintr-un album foto);
- Editezi textul (astfel incat sa se potriveasca cu povestea ta / lui / ei);
- Plasezi comanda (iar plata acesteia o vei face ramburs, la primirea coletului);
- Astepti sa iti soseasca coletul, ca sa poti sa il faci cadou mai departe.

De ce mi-au placut atat de mult serviciile oferite de catre cei de la Carte cu personalitate si de ce ii recomand? In primul rand, cartile lor cuprind mesaje si imagini surprinse sub forma de poveste, astfel incat parcurgerea acesteia sa decurga intr-un mod natural si cat mai placut posibil. De asemenea, cartile lor sunt realizate cu ajutorul copertilor cartonate, astfel incat sa fie extrem de durabile. Iar calitatea hartiei de imprimat este una de top. Nu am avut pana acum tangente cu produsele lor, dar la o privire mai atenta pe site, am inceput sa iubesc cartile personalizate, chiar inainte sa intru in contact cu ele. Oricum, eu sunt mare fana a cartilor (aproape de toate genurile) si imi place sa detin cat mai multe, in biblioteca personala.

Carte cu personalitate a luat nastere (deloc surprinzator) din dragoste. In spatele acestei povesti se ascunde iubirea a doi tineri indragostiti: ea pasionata de carti, el de calatorii.

Sursa foto

Tocmai pentru ca si mie imi place sa ofer dragostea mea celor apropiati, am decis ca anul acesta, de Craciun, sa le ofer in dar o carte personalizata pentru fiecare in parte. Stiu ca asta implica multe pregatiri in prealabil, cum ar fi alegerea si sortarea fotografiilor pentru fiecare carte in parte, dar sunt ferm convinsa ca gestul meu va fi mult mai apreciat, deoarece timpul petrecut realizand cartile pentru ei, pe site-ul celor de la Carte cu personalitate, va fi rasplatit cu bucuria lor sincera, cand vor vedea cadoul de la mine. Stiu ca cei dragi apreciaza astfel de lucruri, deoarece noi am crescut intr-un mediul familial calduros, care pune mare pret pe aprecierea unor eforturi sincere, care izvorasc din suflet.

Cadourile personalizate, spre deosebire de lucrurile pe care poti oricand sa le achizitionezi din mass-marketuri, spun povesti!

Povesti fericite, amuzante, povesti care taie rasuflarea si te tin cu sufletul la gura sau care ti-au smuls lacrimi de bucurie sau de tristete, deopotriva. Pana la urma, emotiile simtite la revederea unor fotografii vechi cu cei dragi, nu pot fi descrise in cuvinte, deoarece ele se exprima prin emotii. Momentan, am dat comanda de nu mai putin de 10 carti cu ‘’personalitate’’, pe site-ul echipei Carte cu personalitate – fiecare diferita de cealalta si cu povestea ei unica si astept sa imi fie livrate in timp util, astfel incat acestea sa soseasca la fix, inaintea Craciunului. Si voi avea grija ca acestea sa fie ambalate individual, intr-o maniera la fel de personalizata, precum cartile in sine.

Gesturile marunte sunt cele care pot face reale diferente, atunci cand vine vorba de cadourile oferite celor dragi. Cu ajutorul acestor carti, eu nu ofer doar un obiect, ci ofer in dar amintiri, momente si clipe, ce nu vor fi uitate niciodata.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

miercuri, 20 noiembrie 2019

De meserie: inger sub acoperire

Sursa foto
Aventura mea in lumea spionajului a inceput in urma cu cativa ani, si s-a concretizat in urma unui cumul de probe la care am fost supusa (dintre cele mai variate). Primul interviu a fost stabilit in urma unei discutii telefonice anonime, in care mi s-a comunicat data, locul si ora la care sa ma prezint. Data la care trebuia sa fiu prezenta pentru a sustine interviul a fost aleasa de asa natura incat sa imi lase la dispozitie timp minim pentru a ma pregati, dar nici nu ma asteptam sa fie altfel. 
Odata sosit momentul interviului, aflandu-ma in locul stabilit, deja ma simteam ca intr-un film de actiune. Telefonul mi-a sunat in scurt timp si am primit cateva repere din jur, dupa care sa ma ghidez pentru a ajunge la actualul loc al interviului. Calea de acces a fost una neobisnuita, intrucat a trebuie sa folosesc o sonerie ce era ascunsa de privirile trecatorilor. Poarta s-a deschis si dupa ce am pasit inauntru, am fost intampinata de un agent, imbracat la costum, care s-a prezentat ca fiind Bosley. Dupa ce am trecut un control cu detectorul de metale, mi-a fost permis sa intru in incinta cladirii. Bosley m-a condus intr-o sala unde urma sa aiba loc interviul, insa spre surprinderea mea, am primit un set de intrebari, un pix si multa hartie si am fost lasata singura in incapere. Nu am putut insa sa nu observ camera de supraveghere, asezata frontal pe peretele din fata mea. Era mai mult decat evident ca nu eram singura. 

Am incercat sa imi gestionez cat de bine pot emotiile si am trecut la competarea testului scris ce il aveam in fata. La aproximativ 5 minute dupa ce am terminat de scris, Bosley a intrat in incapere si m-a rugat sa il insotesc. Tot ce am reusit sa aflu de la acesta, in momentul respectiv, a fost ca voi fi contactata ulterior dupa ce vor analiza profilul meu si rezultatul testului. Dupa aproximativ o luna de zile de la data sustinerii acestui interviu / test (nu stiu exact cum sa il numesc), telefonul a sunat. Tocmai aflasem ca am fost avansata in etapa urmatoare. Aceasta a presupus relocarea mea pe o perioada de 6 luni de zile, intr-o baza de antrenament top secreta, undeva in munti. Nici macar eu nu cunosc locatia exacata intrucat am ajuns acolo prin intermediul unei masini blindate, ale carei geamuri erau complet opace. 

Apoi... au urmat 6 luni de antrenament si de probe dintre cele mai diverse pe care a trebuit sa le sustin. Dupa ce s-a incheiat si aceasta etapa, mi-a fost comunicat pe loc faptul ca am fost admisa si sunt ca sunt acum un membru al echipei Ingerii lui Charlie. Au urmat multe misiuni dificile, care mi-au testat abilitatile la maxim, insa nu pot sa vorbesc sau sa dau mai multe detalii despre acestea. Cu toate acestea, in curand, urmeaza sa fie desecretizata una din primele misiuni la care am participat. Daca sunteti dornici sa aflati mai multe despre felul in care a descurs aceasta, notati-va data: 29 noiembrie 2019. Pana atunci... that's all I`m allowed to say.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

luni, 18 noiembrie 2019

Accesoriile care imi coloreaza tinutele

Sursa foto - Pixabay
Inca de cand ma stiu, am avut o mare pasiune pentru bijuterii, in special daca sunt din argint. Intotdeauna am considerat ca accesoriile de acest fel dau un strop de culoare tinutei si o face sa fie unica, prin asocierea de bijuterii si alte accesorii fashion. Imi plac, in special, acele bijuterii care sunt incrustate cu pietre semipretioase, deoarece cristaloterapia ma fascineaza de foarte mult timp. Asadar, daca ar fi sa aleg accesorii pe care sa le port, la orice fel de tinuta, le-as alege pe acestea. Mi se par foarte diafane, elegante si chiar misterioase, deoarece fiecare piatra semipretioasa are frumusetea si caracteristicile ei unice. De asemenea, am o afinitate aparte pentru acvamarin si piatra lunii.

Spre exemplu, la tinutele elegante sau de seara, aleg intotdeauna un colier sau o bratara de dimensiuni mai mari, care sa constituie piesa de rezistenta a intregii tinute. Intotdeauna mi-au placut colierele supradimensionate, deoarece sunt impunatoare si atrag instant orice privire. Cu ajutorul lor, ma simt ca o adevarata printesa moderna. Imi place sa port si accesorii de par din aceeasi categorie, ca sa fie un tablou de ansamblu complet. Si, cel mai important aspect, nu port niciodata prea multe bijuterii deodata (coliere, accesorii de par, bratari, inele, cercei, brose si asa mai departe), deoarece consider ca simplitatea este cel mai eficient accesoriu pe care il poate detine o femeie.

Totusi, daca vremea de afara este putin mai rece, optez si pentru esarfe, chiar daca in prealabil mi-am accesorisat deja tinuta cu un colier statement sau cercei. Aleg intotdeauna sa le port in perioada toamnei, deoarece mi se pare ca acestea completeaza o tinuta casual de zi, cu blugi, cizme, pulovar si cardigan. Mereu voi ramane o mare fana a bijuteriilor de argint, cu pietre semipretioase, mai ales daca stiu ca acestea sunt si handmade. Lucrul manual m-a fascinat dintotdeauna si stiu cat de multa munca presupune realizarea unei bijuterii, mai ales daca este realizata si cu pietre sau margele. Astfel de bijuterii capata o valoare mult mai mare, din punctul meu de vedere, deoarece li se adauga valoarea sentimentala, pe care nu o reintalnesti la accesoriile din mass-market.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Ceasul – accesoriul care iti reda increderea

Sursa foto
Intotdeauna am fost o fana a ceasurilor de mana, deoarece mi se par foarte elegante si potrivite aproape in orice context. In cazul in care nu stiati deja, ceasul de mana, asa cum il cunoastem in prezent, este o inventie aparuta destul de recent. Spre sfarsitul secolului al XIX-lea, acesta era purtat mai ales de femei. Lucrurile s-au schimbat destul de mult in timpul primului razboi mondial, cand ofiterii de artilerie au realizat ca era mult mai practic sa poarte ceasul la mana, decat in buzunar. Astfel, popularitatea ceasurilor de mana a crescut. In prezent, majoritatea ceasurilor de acest fel sunt electronice si functioneaza cu ajutorul cristalelor de cuart. Si popularitatea lor a crescut din ce in ce mai mult, odata cu aparitia cunoscutelor smartwatch-uri. Cand vine vorba de ceasuri dama, eu am o anumita categorie de ceasuri care imi plac si pe care le port destul de des, la tinute elegante sau office. Intotdeauna mi-au placut ceasurile cu accente aurii, deoarece mi se par cele mai elegante. Pentru tinutele office aleg ceasuri care au accente de auriu si piele / imitatie de piele neagra, deoarece hainele purtate la serviciu oricum au accente destul de sobre, mizand mai degraba pe linii simple si culori uni. In astfel de cazuri, ceasul trebuie sa fie acea pata de culoare, care scoate din monotonie tot ‘’tabloul’’ de ansamblu si imi ofera incredere in mine. Pe de alta aprte, la tinutele mai extravagante / glam, port ceasuri aurii care au accente sclipitoare, precum pietre Swarovski sau zirconii albe. Aceste pietre ofera o sclipire diafana si atrag toate privirile admirative ale celor din jur. Gama de ceasuri pentru femei este una extrem de vasta si merita explorata – un ceas de mana chiar merita sa faca parte din garderoba unei femei.

Sursa foto
Si gama de ceasuri pentru barbati merita explorata. Fie ca sunteti adeptii ceasurilor mecanice sau preferati o abordare mai moderna de tip smartwatch, atunci trebuie sa stiti ca WatchShop.ro va pune la dispozitie o gama cat se poate de variata de ceasuri de mana, atat in termeni de design cat si de preturi de achizitie. Personal, nu cu mult timp in urma, am fost pusa in situatia de a alege un ceas pentru partenerul meu si tinand cont ca acesta are un stil de viata activ, m-am orientat spre a alege un smartwatch Garmin ce are functii de monitorizare a activitatilor fizice (fitness, step counter, etc.). Acesta a fost oferit sub forma de cadou aniversar si feedback-ul dupa folisirea acestuia a fost unul peste asteptari. Un astfel de ceas reuseste sa pastreze eleganta unui ceas clasic si sa te mentina in permanenta conectat la stilul de viata modern.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

joi, 14 noiembrie 2019

Cum sa creezi o tinuta de covorul rosu cu ANSWEAR.ro

Mereu am fost fascinata de tinutele pe care le vad la vedete, atunci cand pasesc pe covorul rosu. Mi se pare de-a dreptul magnetica acea defilare, chiar mai spectaculoasa decat orice defilare de pe podiumurile caselor de moda. Sunt convinsa ca vedetele stiu pe mana caror designeri sa se lase, astfel incat sa arate tot timpul fabulos. Astazi am vrut si eu sa creez o tinuta de covorul rosu, cu ajutorul celor de la ANSWEAR.ro – brand-ul cel mai apreciat de haine, incaltaminte si accesorii, care ne ofera o gama variata de produse la preturi foarte accesibile, pe care le putem folosi pentru a ne defini stilul.

Iata pentru ce piese vestimentare am optat si de ce:

1) Mereu am fost o fana infocata a rochiilor glam, deoarece acestea sunt prima mea optiune pentru o tinuta demna de covorul rosu. Rochia trebuie sa se potrivească perfect cu structura corpului, dar si cu ocazia / evenimentul la care participi. Culoarea pe care aceasta o are este una foarte importanta, insa cu toate astea, prima mea optiune se indreapta intotdeauna catre o rochie rosie ca focul. 

Sursa foto - ANSWEAR.ro

2) De regula, daca port o rochie rosie, optez pentru un palton de dama negru. Combinatia aceasta de culori mi se pare foarte eleganta si chiar mi se potriveste. Unul dintre beneficiile pe care le aduc paltoanele este reprezentat de faptul ca acestea reusesc sa se asorteze foarte bine cu orice tinuta, singura conditie pentru ca acest lucru sa fie realizat este dat de faptul ca trebuie sa fie ales cu atentie si sa se potriveasca cu stilul tau vestimentar.

Sursa foto - ANSWEAR.ro

3) La o tinuta de covorul rosu, intotdeauna voi opta pentru pantofi cu toc. Asadar, voi completa tinuta cu ajutorul unor pantofi cu toc, care sa se asorteze cu restul tinutei. Se stie ca noi, femeile, iubim sa avem cat mai multe perechi de pantofi cu toc, iar acest lucru se datoreaza, in mod special, faptului ca la majoritatea rochiilor se potrivesc pantofii cu toc.

Sursa foto - ANSWEAR.ro

Aceasta tinuta, insumata, nu va va costa mai mult de 980 de lei, daca alegeti produsele de pe ANSWEAR.ro! Asadar, daca va doriti o tinuta demna de covorul rosu, nu trebuie sa cheltuiti o avere pentru a o obtine. Trebuie doar sa stiti unde sa cautati toate produsele preferate si sa vi le alegeti in functie de bugetul pe care il aveti alocat, pentru o astfel de tinuta. Pentru mine, ANSWEAR.ro a avut intotdeauna raspunsul la toate!

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

marți, 12 noiembrie 2019

Cum am devenit organizator de evenimente

Inca de mic copil, stiu ca mi-au placut extrem de mult florile – este o pasiune preluata de la bunici, care aveau gradina plina de diferite specii de plante, arbori si arbusti. Fie ca vorbim de flori naturale, flori artificiale sau realizate din hartie floristica, mi-a placut sa ma joc cu ele si sa realizez fel si fel de aranjamente si decoratiuni cu ajutorul lor, combinand culori si texturi in diferite compozitii, pentru a rezulta ceva pe placul meu. De-a lungul timpului, pasiunea pentru flori m-a facut sa ma gandesc serios la o afacere care sa implice diverse aranjamente si decoratiuni pe care sa le realizez manual, in vederea reusitei organizarii unor evenimente speciale, de tipul nuntilor, botezurilor, petrecerilor aniversare si asa mai departe.

Sursa foto

Momentan, locuiesc in Brasov si mereu mi-am dorit sa pot organiza un eveniment la Hotel Royal Poiana Brasov, locul in care se organizeaza, pe tot parcursul anului, diferite evenimente. Practic, toate evenimentele isi gasesc locul (aproape) perfect de desfasurare, deoarece dispune de cel mai sofisticat salon de evenimente Brasov. Si chiar daca nu esti din zona, dar tot iti doresti sa ai parte de o nunta ca in povesti in incinta hotelului lor, poti oricand sa optezi pentru cazare Poiana Brasov pe tot parcursul evenimentului sau chiar inainte sau dupa incheierea acestuia. Royal Boutique Hotel este o destinatie pentru iubitorii de ospitalitate si bune maniere, care doresc o vedere clara a muntilor, intr-o statiune de schi in continua evolutie. De aceea mi-am si dorit sa ajung sa organizez un eveniment in aceasta locatie magica, desprinsa din povesti.

Dupa cum spuneam, pasiunea mea din copilarie a prins, treptat, forme concrete in urma cu aproximativ un an, cand am inceput sa investesc in cursuri de design floral, dar si in aranjamente florale artificiale, masuta de toaleta pentru invelit mireasa, covor rosu, panou foto si multe altele. Am inceput intai sa imi ofer serviciile prietenelor bune, care s-au maritat deja, din simplul motiv ca stiu ca este prima metoda prin care majoritatea antreprenorilor, la inceput de drum, isi fac ‘’un nume’’. Partea buna este ca eforturile mele au fost rasplatite cu foarte multe multumiri, dar si cu cateva atentii financiare. Sentimentul este unul unic, pe care nu am cum sa il descriu in cuvinte – stiu doar ca este ceva inaltator, care te face sa continui ceea ce faci, chiar daca uneori ti se pare extrem de greu sau extenuant.

Doar intamplarea (sau sa ii spun destinul) a facut ca eu sa ajung sa organizez o nunta in incinta Hotelului Royal Poiana Brasov – o prietena de-a mea avea o cunostinta care trebuia sa isi tina nunta aici, dar care nu a gasit in timp util pe cineva care sa se ocupe de decorul salii de restaurant, in cadrul in care trebuia sa se desfasoare evenimentul. Tin minte si acum telefonul fulger, prin care prietena aceasta m-a rugat insistent sa imi ofer serviciile catre aceasta cunostinta a ei, asigurandu-ma ca oricum eforturile mele nu vor fi in zadar. Am acceptat bucuroasa si nu doar pentru beneficiile financiare, ci pentru faptul ca in sfarsit urma sa organizez un eveniment intr-o locatie foarte draga mie!

Sursa foto
Sunt o fire perfectionista si mereu atenta la detalii, fie ele chiar unele marunte. Asadar, la intrare am avut grija sa montez stalpi florali eleganti si un covor rosu, care sa ii intampine pe invitati. Apoi, in imediata apropiere a usilor, in interiorul incintei, am montat panoul floral pentru poze, masuta de toaleta si cateva decoratiuni asemanatoare, pentru un efect vizual placut, gingas si in stil romantic. Salonul a avut parte de aranjamente pentru mese si scaune, plus aranjamente florale care sa completeze tabloul de nunta. Masa mirilor a fost cea mai reusita capodopera a mea, deoarece aranjamentul de prezidiu a fost realizat in totalitate cu flori naturale, in stil curgator (cascada), astfel incat sa creeze un fel de continuitate intre elementele de suprafata mesei si podea.  

Nu in ultimul rand, am reusit, ca bonus, sa realizez si marturiile de nunta, iar rezultatul obtinut a fost peste asteptari – mireasa a fost extrem de fericita de faptul ca i-am realizat si aceste mici aranjamente, deoarece uitase complet de acest detaliu marunt, care le va aminti invitatilor, chiar si peste ani de zile, de evenimentul lor, la care au luat si ei parte. Nu ma gandeam ca voi reusit vreodata sa organizez un eveniment in Hotel Royal Poiana Brasov, dar acum ca am trecut si peste aceasta ‘’bariera’’, sunt convinsa ca nimic nu ma mai poate opri sa imi realizez visul de a deveni cel mai cunoscut organizator de evenimente, din zona Brasovului si nu numai.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

duminică, 10 noiembrie 2019

Imobilele viitorului sau despre energia ‘’verde’’

Sursa foto: SuperBlog
Pledoarie pentru energie
Inca o zi de luni. Inca o dimineata in care ma trezesc buimaca, pentru o noua zi de serviciu. Sunt ferm convinsa ca o sa incep inca o saptamana banala de munca, o saptamana care nu se va deosebi cu nimic fata de cea care tocmai a trecut. De regula, nu ies din casa fara sa imi pregatesc o cafea fierbinte, ca sa pot sa rezist 8 ore la un birou notoriu, prea banal, prea aglomerat si prea zgomotos pentru gusturile mele. La cafea pun musai zahar si lapte, ca sa ma mai indulcesc putin, inainte sa ajung la birou (macar cafeaua sa fie dulce, daca stiti ce zic). Personal, aveam impresia ca munca la birou are avantaje greu de combatut, dar lucrand in cadrul acestora, am descoperit ca au si o gramada de dezavantaje, pe care cei mai multi probabil le trec cu vederea.

Pornesc la drum cu pasi repezi si ajung la birou ca de obicei, la aceeasi ora. Imediat ce patrund in cladire, sunt intampinata de aceleasi fete (adormite) ale colegilor, care ma intimpina cu un ''buna dimineata'' sec (ii inteleg si pe ei, pentru ca nici eu nu sunt o persoana matinala). Raspund, la randul meu, in aceeasi maniera – inca este prea dimineata pentru confetti si curcubee. Nu pot altfel, din pacate – peretii prea gri ai incaperii si luminile artificiale ma impiedica sa am o stare de spirit diferita, dar cu toate astea nu ma las descurajata si incerc sa imi incep treaba intr-o maniera cat de cat pozitiva, sa nu las deznadejdea sa ma cuprinda de la primele ore ale diminetii, iar aceasta lupta o duc aproape zilnic, de aproape doi ani de zile. Seful nostru nu prea si-a dat interesul pe partea de design interior, nici macar atunci cand i-am recomandat sa mai schimbam culoarea peretilor, pentru a mai schimba putin atmosfera din jur.

Nu-i bai. Azi, ca de fiecare data, ma asez in fata laptop-ului constiincioasa, il pornesc si raman surprinsa cand, aproape instantaneu, primesc notificarea unui mail. Din experienta proprie, va spun ca este foarte curios sa primesti un mail la primele ore ale diminetii (o situatie care ar face pe oricine sa ridice o spranceana). Dar ce sa fac, curiozitatea mereu a fost punctul meu slab si am decis sa il citesc. Raman uimita, deoarece nu am mai primit un astfel de mesaj pana in prezent. Mesajul este de la o adresa tare ciudata, dar continutul acestuia a fost cel care chiar m-a pus pe ganduri: ‘’Tu stii cata energie consuma biroul tau, in momentul de fata?’’ 

Fie ca ma credeti sau nu, aproape fara sa imi dau seama, ridic privirea in jur si incep sa analizez fiecare coltisor din birou: toate luminile din sala erau pornite (evident), fiecare coleg era cu computerul pornit, faxul si imprimanta merg destul de des, deci stau mereu in priza, pe ici pe colo cate un coleg isi mai baga telefonul la incarcat pe motiv ca ''a uitat sa il incarce aseara, de oboseala''. Sincer, am realizat ca acest tablou il vad 5 zile din 7. Ma intristez si realizez cat de putin ecologici suntem majoritatea dintre noi si cat de mult profitam de resursele planetei noastre, care sunt limitate. Imi indrept iarasi atentia catre mail-ul primit si raspund: ‘’Foarte multa! Aproape ca ma simt si eu vinovata ca nu am realizat acest lucru, pana in momentul de fata. Ce este de facut in acest caz? Cum pot sa imi imbunatatesc atmosfera de la birou?’’

Si apoi dau ''send'' – fara sa ma gandesc prea mult. Am primit si raspunsul, un raspuns care, sincer va spun, m-a tinut ca pe ace: ‘’Aveti certificat energetic pentru biroul la care lucrati?’’ 

Raspund cu un ''nu'' sec (nici macar nu stiam ce este acela un certificat energetic). Dar al doilea raspuns a venit ca un fel de revelatie pentru mine: ‘’Doriti sa economisiti energie la birou? Aveti solutii inovatoare? Noi suntem deschisi tuturor ideilor noi!’’

Sursa foto: SuperBlog - Pledoarie pentru energie


Daca nu cumva cineva are chef sa faca glume pe seama mea, atunci cu siguranta am fost abordata de niste zane mistice ale reabilitarilor termice, carora le place sa se numeasca auditori energetici. Asa am facut eu cunostinta cu auditorii energetici de la Enermed Impex si cu ajutorul lor, am gasit solutia de economisire energetica potrivita pentru situatia mea. Eu am venit cu ideile, ei au invartit in aer o bagheta magica si mi-au oferit solutiile! Am niste idei tare traznite, dar pe care le consider perfect aplicabile: pentru inceput vreau izolare termica exterioara, apoi vreau sa schimb becurile care au un consum prea mare cu unele mai ecologice, ce au si o lumina mai agreabila ochiului. De asemenea, vreau panouri solare pe acoperisul cladirii, ca sa avem posibilitatea sa ne si stocam energia consumata, iar in episoadele in care ne mai confruntam cu de pene de curent, sa avem resurse ca sa continuam ziua de lucru! Sincer, acum chiar vreau sa transform biroul intr-o oaza de relaxare, pentru ca in acest fel si munca nu va mai parea la fel de obositoare si plictisitoare! Cred ca o sa pun si covoare care sa imite gazonul, daca tot facem schimbari radicale, nu? 

Nici macar nu mi-am dat seama cat de mult a evoluat schimbul de replici cu echipa celor de la Enermed Impex. Practic, eu le-am spus oful meu, iar ei au luat notite si au oferit cele mai bune solutii, pentru fiecare problema majora existenta in acea cladire.

A doua zi, eu alaturi de colegi am solicitat o sedinta cu seful nostru, pentru a-i aduce la cunostinta toate aceste schimbari, pe care ni le dorim cu totii. Bineinteles ca a venit si intrebarea: ‘’De unde v-au venit toate aceste idei?’’ – iar continuarea ne-a luat pe toti prin surprindere: ‘’Mi se par geniale!’’

Stiti care este partea buna, pana la urma? Faptul ca oricine doreste optimizarea consumului de energie, are posibilitatea sa obtina acest lucru, deoarece solutii chiar exista, mai ales daca ai efectuat si o investigatie de certificare energetica, pe care cei de la Enermed Impex o propun. Compania este formata din experti in certificare energetica, audit energetic si termoviziune cladiri sau termografie cladiri, cu multi ani de experienta in domeniu. Echipa de auditori energetici gradul I este atestata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si elibereaza certificate energetice pentru orice tip de cladire: apartamente, case, spatii comerciale, spatii de birouri, hoteluri, case pasive energetic, farmacii, spitale, institutii de invatamant si asa mai departe. Pe scurt, certificatul energetic va ofera informatii importante despre performanta energetica a unei cladiri si o incadreaza intr-o clasa energetica, in functie de consumul anual calculat. Imobilele incadrate in clasa energetica A prezinta cel mai scazut consum de energie, crescand pana la clasa G, cu cel mai ridicat consum. Cu cat locuinta ta se incadreaza intr-o clasa mai apropiata de A, cu atat cheltuielile aferente cu intretinerea acesteia vor fi mai mici si confortul mai ridicat!

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

vineri, 8 noiembrie 2019

Pentru vacante de neuitat, opteaza pentru cazare hotel pe masura

Mereu mi-au placut concediile petrecute in Romania, deoarece consider ca tara noastra are multe peisaje frumoase, care merita sa fie descoperite (sau redescoperite). Cu siguranta v-ati gandit si voi sa petreceti timp, aventurand pe drumurile Romaniei, pentru ca fiecare punct turistic are cate ceva de aratat (sau povestit). Personal, imi plac calatoriile facute la munte, pentru ca peisajele montane chiar au capacitatea sa iti taie respiratia. Muntii din tara noastra nu doar ca sunt recunoscuti pentru rezervele de aur care au fost descoperite aici, ci si pentru frumusetea lor. Si pentru ca vreau sa petrec vacante sau concedii de neuitat, apelez intotdeauna la o cazare hotel pe masura, pentru ca vreau sa am parte si de confort in orele in care le petrec odihnindu-ma. 

Pentru vacante de neuitat, apelati la cazare hotel pe masura

In ceea ce ma priveste pe mine, nu plec nicaieri in concediu /vacanta fara sa apelez la serviciile unei agentii de turism. De regula, site-ul unei agentii iti poate oferi toate informatiile de care ai nevoie, in legatura cu hotelurile, pensiunile sau vilele din zona pe care vrei sa o vizitezi, ce ofera servicii de cazare optime, in functie de nevoile personale. De ce optez pentru serviciile unei agentii de turism? Deoarece imi confera o serie de avantaje, pe care nu ai cum sa le treci cu vederea.


Agentia de turism AZ-Turism.ro este recomandarea mea

Eu am mers intotdeauna in vacante cu ajutorul celor de la AZ-Turism.ro – o agentie care s-a nascut strict din dorinta de a oferi turistilor o gama larga si completa de oferte si optiuni de calatorie. Fie ca planificati o calatorie de afaceri, o vacanta sau o scurta evadare la sfarsit de saptamana, echipa lor doreste sa va ofere toate optiunile de actualitate din Romania, Europa si, de ce nu, din intreaga lume. Vin in intampinarea voastra cu o gama larga de oferte, menite sa satisfaca dorinte cat mai diverse: de la apartamente in regim hotelier, unde sa va simtiti in cel mai scurt timp ca acasa, pensiuni cu peisaje pitoresti si gazde primitoare, la hoteluri de 5 stele cu tot confortul oferit de acest statut.

Cel mai des am apelat la serviciile AZ-Turism.ro pentru a pleca la Sinaia. Mereu ma cazez la Ioana Hotel Sinaia, deoarece este un hotel de 5* stele care pune la dispozitia oaspetilor sai Terasa Forest Garden, locul unde puteti servi cafeaua in aer liberm cafea care este prepara chiar in fata voastra. De asemenea, poti sa te bucuri de meniuri gustoase si savuroase cu steak, fructe de mare, peste, legume – folosind dispozitivul Tattarenhut. Tattarenhut este un dispozitiv special sub forma de palarie tatara, pe care se pot prepara diferite tipuri de steak, fructe de mare, peste, legume si multe altele.

Pe mine, de Sinaia ma uneste o legatura veche, inca din copilarie, cand mergeam cu parintii in excursii si ne cazam la un prieten de familie, pe gratis. Inca il tin minte pe acel prieten de familie, inca tinem legatura, pentru ca o prietenie de o viata mereu va ramane o prietenie, indiferent de distanta care separa in prezent. Cu siguranta voi vizita mereu Sinaia cu acelasi drag, indiferent ca o fac prin prisma unei agentii de turism sau nu. Dar voi daca doriti sa aveti parte de servicii premium, AZ-Turism.ro este recomandarea mea pentru voi – ofera servicii premium la preturi accesibile, astfel incat nevoia voastra de aventura, expeditii si plimbari sa va poata fi satisfacuta. 

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

miercuri, 6 noiembrie 2019

O experienta de viata – cel mai potrivit cadou

O vorba veche, dar foarte adevarata, suna cam asa: oamenii vor uita ce le-ai spus candva, dar cu siguranta nu vor uita cum i-ai facut sa se simta. Lucrurile concrete, trairile intense, daca sunt facute cum trebuie, au potentialul de a deveni memorabile. Pornind de la ideea de a oferi o experienta memorabila pentru o persoana tare draga mie (este vorba despre tatal meu), am decis sa ii fac o surpriza unica in viata. Pasiunea pentru motoare a acestuia am descoperit-o din vechile albume foto, dar si din nenumaratele povestiri despre ce experiente cu adrenalina a trait pe doua roti in acele vremuri, inainte ''sa se aseze la casa lui'', dupa cum spune chiar el. 

Sursa foto

Astfel, tinand cont de acest aspect, am decis sa il intreb in urma cu cateva zile despre prima lui iubire. Nimeni alta decat protagonista unei bune majoritati dintre vechile poze din albumele foto ale familiei: MZ-ul negru de 125cc. Scopul a fost unul bine pus la punct si anume, sa urmaresc daca mai exista acea sclipire in ochii sai atunci cand vorbeste despre prima sa motocicleta. Dupa ce am stat la povesti mai bine de ora, am stiut cu exactitate ce curs va urma planul meu de a ii oferi tatalui meu o experienta de neuitat. Am ales un pachet complet de experienta in saua unui BMW R1200GS pe traseul Transfagarsan, cu cazare inclusa pe timp de 5 nopti la un hotel de 4 stele. Un lucru care m-a facut sa optez pentru acest pachet, a fost faptul ca in pretul acestuia este inclusa o motocicleta de back-up si suport tehnic permanent asigurat. La achizitionarea acestei experiente, am avut posibilitatea de a opta sa fie sub forma de voucher impreuna cu un mesaj personalizat, special pentru tatal meu. Mi-a placut ideea de a ii prezenta acest cadou intr-un plic lasat pe biroul acestuia, alaturi de cateva cuvinte adresate in semn de multumire. O veche vorba din limba latina spunea astfel: vorbele zboara, scrisul ramane! Pe langa plimbarea pe doua roti plina de nostalgie pe parcursul Transfagarasanului (intrucat ar fi prima oara, dupa foarte multi ani cand se reintoarce in acest loc), va gusta mancaruri traditionale specifice locului si va vizita obiectivele turistice din imprejurimi, ajutat fiind de un ghid cu experienta.  

Sursa foto
Intentionez sa ii ofer aceasta experienta tatalui meu cu prilejul sarbatorilor de iarna. Un aspect ce trebuie mentionat si care m-a ajutat foarte mult in a ma decide asupra acestei alegeri, este faptul ca voucher-ul are o valabilitate de 12 luni. Apreciez flexibilitatea oferita de acest lucru si ma incanta ideea ca tatal meu isi va putea planifica din timp momentul oportun, pentru a se putea bucura de aceasta experienta cum se cuvine. Promit sa revin cu un update si sa va descriu experienta prin prisma beneficiarului, nimeni altul decat tatal meu. Abia astept sa stau de vorba cu acesta si de data aceasta sa imi povesteasca, cu lux de amanunte, despre o astfel de experienta si totodata despre reintoarcerea la una din pasiunile sale cele mai indragite.

Experimenteaza viata alaturi de persoana iubita, de cei dragi, prieteni sau de unul singur, iar daca ai facut deja toate aceste lucruri fii tu cel care ofera experiente! 

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

luni, 4 noiembrie 2019

Straluciri in noapte

Inceputul primaverii din acest an m-a gasit in Regatul Unit. Mai exact, intr-una din cele mai ravnite zone turistice din sudul litoralului Marii Britanii. Desi contextul in care am ajuns acolo avea de a face cu locul de munca din momentul respectiv, vreau sa impartasesc cu voi prima seara de weekend cand am decis sa merg sa explorez aceasta zona. 

Ma bucur sa impartasesc si sa discut cu voi, in cele ce urmeaza, despre cateva aspecte de ordin atat practic, cat si vizual, in ceea ce priveste panourile LED si rolul acestora. Imi amintesc ca inainte sa merg in extremitatea sudica a orasului, numita The Quay, primul mod in care am avut contact cu un afisaj LED, a fost cand am mers sa alimentez cu carburant si m-am uitat sa verific pretul acestuia. Acesta este, evident, aspectul practic al panourilor cu afisaj led. Ele reprezinta un mod foarte eficient de a ne transmite informatii utile, iar faptul ca sunt foarte luminoase cu siguranta ajuta. Un alt bonus al tehnologiei LED este eficienta in ceea ce priveste consumul de energie electrica, fiind mult mai eficace fata de tehnologii precum cele de tip LCD. Apoi am pornit spre The Quay, unde, fara sa va mai tin in suspans, pot sa va spun ca am observat cu admiratie si impactul vizual pe care il pot avea aceste afisaje electronice. Odata ajunsa in zona strict pietonala, am luat la pas strazile din jur.


Astfel am avut ocazia sa vad cum o multitudine de restaurante, cu specificuri dintre cele mai diverse, parca duceau un razboi intre ele pentru a atrage cat mai multi clienti si, desigur, armele erau panourile cu LED, ce semnalizau ofertele speciale si alte metode care sa te ademeneasca sa le treci pragul. Desi, daca la o analiza la rece, parea un razboi intre restaurante, shop-uri, muzee, era usor sa uiti de asta si efectiv sa te pierzi in ambianta complexa creata de diversitatea acestora. Luate individual, unul cate unul, aceste panouri nici ca puteau fi mai diferite, dar in mod surprinzator, impreuna faceau sens. Insuflau energie asupra strazilor ce abundau de oameni, printr-o explozie de culori si lumini intense.

Intr-un final m-am lasat ‘’prada’’ acestor lumini, si am trecut pragul catorva magazine cu suveniruri locale, inainte sa ma opresc si sa iau cina la un restaurant cu specific indian. Cert este ca publicitatea reprezinta cel mai eficient mod prin care poti atrage potentiali noi clienti, si cu siguranta fara panourile LED nu ar fi nici pe departe la fel de eficienta sau atragatoare.

Personal, consider ca panourile LED publicitare creeaza in noapte un imens tablou abstract, care are si influente de Art Nouveau (un stil artistic manifestat plenar in artele vizuale, designul si arhitectura de la inceputul secolului 20). Art Nouveau poate fi, de asemenea, vazuta ca un fel de miscare artistica de tranzitie, formand un preludiu la ceea ce urma sa devina modernismul secolului 20. Mai concret, panourile LED picteaza orasul in culori vesele, atragatoare, chiar hipnotizante as putea spune.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Dupa aproape 30 de ani de la ‘’Democratie’’

Sursă foto
Spuneti-mi sincer, ce cuvinte va duc cu gandul la democratie? Termeni precum drepturi, libertati, referendum, petitie online? Definitia cuvantului conform Wikipedia? Ei bine, ma tem ca din pacate democratia din Romania nu poate fi definita atat de usor. Si la aproape 30 de ani de la revolutie, sau poate lovitura de stat cum ar spune unii, Romania inca nu si-a insusit nici macar trasaturile definitorii si de baza ale conceptului democratic. La baza acestui lucru sta o lipsa de informare a cetatenilor, sau poate dezinformare, care isi are originile inca din primele momente de dupa revolutia din 1989 si caderea regimului comunist. Astfel, am ajuns astazi in punctul in care daca o sa intrebam 10 persoane diferite sa ne evoce definitia democratiei din tara in care traiesc, vom primi 10 variante diferite, dar care se leaga intre ele printr-un liant foarte puternic, si anume mentionarea coruptiei ce este prezenta pana in maduva democratiei tarii noastre.


Din punctul meu de vedere, consider ca democratia din Romania este mai mult o formalitate, ce este repede uitata imediat cum un nou tur de alegeri ia sfarsit. Si astfel democratia din tara noastra intra iarasi intr-o perioada de hibernare, dand trezirea altor activitati care nu au nicio treaba cu aceasta. Aceasta hibernare a democratiei este atat de vizibila incat o putem observa uitandu-ne chiar in plenul parlamentului si observand astfel cum cei care are trebui sa puna in aplicare vointa poporului, efectiv dorm la propriu. Este cu adevarat trist ca dupa aproape 30 de ani de la sacrificiul suprem platit cu varsare de sange in speranta ca Romania va avea un viitor mai bun, asistam neputinciosi cum democratia se transforma treptat intr-o formalitate atunci cand vin alegerile. Ni se vorbeste despre principii, doctrine, programe de guvernare si ideologii, cand de fapt trecutul ne-a aratat ca indiferent de vointa poporului (cel care ar trebuie sa detina puterea), au fost mai importante prioritatile grupurilor de interese infiltrare adanc in structurile democratice ale statului de drept. 

Am asistat in ultimii ani, marcata de o profunda tristete, la tratarea cu din ce in ce mai mult dispret a poporului de catre clasa politica din Romania aflata la guvernare. Traim o realitate in care transparenta ce se presupune ca vine la pachet cu democratia este mai mult opaca, si prin putinul care se intrezareste prin opacitatea acesteia nu se vede nimic imbucurator, as vrea sa zic la orizont, dar nici macar mai aproape de atat nu se vad semnele ca s-ar schimba ceva in bine. In tara in care traiesc, aproape ca a ajuns sa fie considerata o normalitate ca cei care candideaza pentru functii publice sa aiba dosare patate si un istoric dubios si neclar, adesea cu radacini puternic ancorate in fostul regim comunist. Si, dragii mei, acest lucru se observa in modul in care este condusa tara noastra. 

Sursă foto

Se mimeaza o falsa democratie si tara se conduce dupa metode ce sunt caracteristice mai degraba unui regim totalitar, pentru care primeaza doar controlul absolut si manipularea populatiei, exercitata cu ajutorul mecanisemlor de propaganda prin intermediul mass-media, si mai nou si in mediul online. In mediul rural cu precadere, se practica in mod vizibil metode prin care se incearca efectiv cumpararea de voturi, in plina campanie electorala, prin oferirea de bunuri la schimb. Acest lucru nu are ce cauta intr-o demcoratie. Este impotriva principiilor fundamentale care stau la baza acesteia, iar aceste abateri grave raman, in mod inadmisibil, nepedepsite. Tocmai pentru ca mecanismul care ar trebui sa sanctioneze aceste practici este puternic politizat si inchide ochii la aceste practici murdare si nedemne.

Ma tem ca exemplele in care cei care pot sanctiona practici neconforme cu legea si nu o fac, nu contenesc sa apara zilnic si acest lucru se intampla, din pacate, in toate ramurile de activitate ale statului. In prag de noi alegeri prezidentiale, privesc cu deznadejde lista candidatilor la functia de presedinte al Romaniei, si constant ca Romania este pusa din nou in postura de a alege raul cel mai mic. In mare parte, pe scena politica a tarii noastre, se perinda aceleasi nume sau grupuri de interese, in mod ciclic. Fiecare mica speranta sau element de noutate este rapid umbrit dupa o analiza a trecutului. Metodele prin care cei aflati la putere se agata cu ghearele de aceasta, au evoluat dar cred ca nu au fost niciodata mai evidente ca in ultimii ani. Si au facut toate acestea... razand in fata cetateanului, de votul caruia depind si pretinzand ca ii sunt prieteni atuncic and au avut nevoie. 

Pentru mine, democratia inseamna transparenta, echidistanta, demnitate si nu in ultimul rand respect pentru cetatean. Cu toata manipularea existenta, mai am o urma de speranta ca lucrurile se pot schimba in bine, daca reusim sa ne mentinem informati, intrucat informatia inseamna putere, iar puterea trebuie sa fie a poporului!

Articol scris pentru SuperbBlog 2019!