joi, 31 octombrie 2019

Prin Europa cu maşina

Atunci când plec în vacanţe, cel mai mult îmi place să merg cu maşina personală. Găsesc acest lucru ca fiind mai practic, mai confortabil şi cu siguranţă mai puţin costisitor decât dacă aş alege să călătoresc cu trenul sau avionul. 

Excursiile în mod repetat cu maşina m-au ajutat să îmi formez o rutină în ceea ce priveşte verificarea condiţiei tehnice, înainte de a pleca într-o astfel de aventură. Tot timpul încep prin a verificarea starea anvelopelor şi gradul de uzură al acestora şi dacă sunt sau nu potrivite pentru traseul pe care urmează să îl parcurg. De exemplu, dacă ştiu că urmează să ajung într-o zonă montană la mare altitudine, am grijă ca maşina să fie echipată cu tipul corespunzător de anvelope, în cazul în care e posibil să întâlnesc şi zăpadă pe traseu.

Apoi verific nivelul de ulei şi data când acesta a fost ultima oară schimbat. Odată ce am terminat cu verificarea aspectelor tehnice ale maşinii, urmează să mă decid care din accesoriile auto deţinute se potrivesc călătoriei ce urmează. 

Un accesoriu care este nelipsit în orice călătorie este scutul motor BMW Seria 5 e39, recent achiziţionat de pe site-ul Autogedal.ro! Consider că protecţia motorului şi implicit a băii de ulei aflată sub acesta şi care este expusă fără un scut care să o protejeze, este crucială pentru o desfăşurare fără evenimente neplăcute a călătoriei. Evident că intenţionez să ţin acest scut montat în permanenţă şi am ales să încep cu el pentru că este cea mai recentă achiziţie şi după o întâmplare destul de recentă (din fericire la mică distanţă de casă), care a avut ca rezultat şifonarea serioasă a băii de ulei, mi-am dat seama că scutul ar fi trebuit să fie printre primele achiziţii. În apărarea mea, cât trăim, învăţam.

Sursă foto - arhivă personală

Următorul accesoriu care îmi vine în minte şi pe care îl aleg deseori atunci când plec la drum cu rulota după mine, este evident cârligul de remorcare BMW Seria 5 e39 Semidetaşabil. Am ales acest model, tocmai pentru că îmi permite detaşarea parţială a acestuia, atunci când nu îl folosesc şi astfel pot să ascund total faptul că maşina are montat un cârlig de remorcare. 
Atunci, însă când aleg să plec la drum fără rulotă, dar am totuşi nevoie de ceva spaţiu în plus, montez cutia portbagaj, care îmi oferă un volum de stocare de 300 de litri, cu o greutate de până la 50 de kg. Am de gând ca pe viitor să îmi îmbogăţesc gama de accesorii auto de călătorie, prin adăugarea unui suport de transportat biciclete la mica mea colecţie. 

Mi-am propus ca în anul ce vine să vizitez un număr ceva mai mare de ţări decât până acum. Plănuiesc un Eurotrip şi cu siguranţă o să am nevoie de accesoriile mele de nădejde care şi-au dovedit utilitatea în nenumărate rânduri în trecut, dar cu siguranţă mă uit să adaug tot timpul noi accesorii, care să îmi faciliteze călătoriile în viitor. 

Printre ţările pe care mi-am propus să le vizitez se numără Spania, Elveţia, Austria şi posibil Muntenegru. Vă voi ţine, cu siguranţă, la curent şi voi reveni cu un update înainte să plec la drum anul viitor.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

marți, 29 octombrie 2019

Cât de mult a evoluat stilul meu vestimentar de-a lungul timpului

Sursă foto
Nu am fost niciodată o fanatică a modei, deoarece ştiu că aceasta este trecătoare – vine şi trece aşa cum face şi vântul, atunci când se schimbă anotimpurile. Cu toate astea, sunt cât de cât atentă la felul în care mă îmbrac. Un lucru a rămas, însă, neschimbat la mine: am fost întotdeauna fidelă stilului smart casual, pentru că am fost mereu o fire energică şi din acest motiv mi-am dorit ca hainele şi încălţămintea să îmi ofere lejeritate şi libertate în mişcare, indiferent de sezon. Când vine vorba de încălţăminte damă, în special, am grija să aleg doar perechi comode. Încălţămintea nu trebuie să ne creeze niciun fel de disconfort, din acest motiv ea trebuie aleasă în funcţie de mărimea care ni se potriveşte, dar şi de materialele din care este realizată aceasta. Ideal este să optaţi pentru încălţăminte care permite pielii piciorului să respire şi care să nu reţină umezeala. Ştiu sigur că, în perioada preadolescenţei, blugii evazaţi erau nelipsiţi din garderoba mea, dar şi din ţinutele mele (aproape) zilnice. Îmi plăceau pentru că mi se păreau cei mai comozi blugi, nu mă incomodau în niciun fel şi se potriveau cu perioada mea rock, în care ascultam acest gen de muzică şi îmi adaptam stilul vestimentar la acesta.

Sursă foto - arhiva personală
Tricourile și gecile din imitație de piele erau și ele de nelipsit. Diferența dintre acea perioadă și eu cea din prezent, o reprezintă faptul că acum nu mă blochez doar la un singur rând de haine (da, când eram mai mică, purtam aceleași haine chiar și săptămâni la rând, mai ales dacă îmi plăceau și mi se părea că îmi stă bine cu ele). Ca și accesorii, mă rezumam tot la cele cu influențe rock: brătări cu ținte, lanțuri metalice, inele din argint și așa mai departe. Și nu îmi aduc aminte să fi încălțat altceva în afară de adidași damă (pentru că erau super comozi și se încălțau foarte ușor).

Cu timpul, am început totuşi să mă pliez şi pe alte stiluri vestimentare, dar acest lucru se întâmplă, în mare parte, la ocazii speciale. Acum chiar îmi place să port o rochie mai scurtă sau mai elegantă, deoarece chiar ajung să mă simt feminină şi îmi intru bine în ‘’pielea personajului’’, atunci când îmbrac altfel de ţinute, faţă de ce sunt eu obişnuită în viaţa de zi cu zi. Acum, nu îmi este frică să port pantofi cu toc, cămăşi office sau cardigane – încerc constant să rămân fidelă stilului meu smart casual, pe care încerc să îl readaptez în funcţie de sezon sau de starea mea de spirit. Îmi place diversitatea şi îmi schimb des garderoba, de aceea nu rămân niciodată în pană de idei, când vine vorba de îmbrăcăminte.

Nu stiu să estimez exact cât de mult s-a schimbat stilul meu vestimentar, dar ştiu sigur că a evoluat într-o direcţie cu totul nouă. Şi sunt, în continuare, deschisă schimbărilor. Chiar îmi doresc pe viitor să investesc şi mai mult în imaginea mea, deoarece consider că imaginea ţine şi ea de îngrijirea personală. Plus că hainele mele au parte de un adevărat parcurs, şi anume: dacă ajung să cumpăr haine noi, iar pe parcurs mă plictisesc de ele, aleg să le donez. În acest fel, ştiu că şifonierul meu nu se umple până la refuz şi tot timpul voi avea loc de piese vestimentare noi.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

duminică, 27 octombrie 2019

Vitamina ''C'' mi-a redat imunitatea

Odată cu venirea sezonului rece, an de an tot mai mulţi oameni se confruntă cu simptome de răceală, ce au la bază o imunitate scăzută a organismului. Imunitatea reprezintă capacitatea organismului nostru de a se proteja de virusuri, bacterii şi toxine, astfel încât să rămână sănătos. Practic, imunitatea este starea de echilibru a organismelor multicelulare care răspund în mod adecvat în caz de infecţie sau boală. Tot ea presupune şi o toleranţă crescută, astfel încât să se evite reacţiile alergice, răceala, gripa sau afecţiunile autoimune. Atunci când sistemul nostru imunitar se dereglează şi nu mai funcţionează în parametrii optimi, pot apărea o serie de afecţiuni ale acestuia. În perioada rece, sistemul nostru imunitar este pus la încercare şi poate deveni slăbit, caz în care ne putem confrunta cu apariţia răcelii şi gripei specifice sezonului.

În topul eficienţei vitaminelor care fortifică sistemul imunitar, se află pe loc fruntaş vitamina C. Există mai multe modalităţi prin care această vitamină acţionează pentru a ne susţine sistemul imunitar. Unul dintre aceste mecanisme este acela prin care Vitamina C anihilează virusurile şi bacteriile prin stimularea producţiei de limfocite C, celule imunitare ce luptă împotriva bacteriilor şi virusurilor. Mai mult decât atât, această vitamină funcţionează şi ca antioxidant puternic.

În această perioadă, ţin să vă mărturisesc că m-am simţit slăbită (până de curând). Din cauza diferenţelor mari de temperatură şi a faptului că nu am cea mai echilibrată alimentaţie, mă simţeam tot timpul ca şi cum o raceală era mereu prezentă după colţ, aşteptând parcă nerăbdătoare. Sesizând lucrul acesta, am început să caut şi eu pe internet, informaţii referitoare la metode prin care îmi pot fortifica sistemul imunitar (informaţii pe care le împărtăşesc cu drag şi cu voi) şi astfel am ajuns la subiectul acestor rânduri, vitamina C.



Dupa ''C'' m-am documentat despre felul în care această vitamină poate fi benefice, dar şi modul în care acţionează, următorul pas a fost să caut de unde pot să achiziţionez suplimente care să o includă in compoziţia acestora. Astfel, în urma unei căutari pe Google după cuvintele "vitamine ieftine" am descoperit site-ul Farmacia La Preţ Mic. Aceştia au o gamă variată de opţiuni din care să alegi şi preţuri mai mult decât accesibile, pentru orice buzunar. Suplimentele ce includ vitamina C chiar au un preţ mic de plătit, la propriu, în raport cu beneficiile ulterioare. Am deja 10 zile de când am început să iau doza zilnică recomandată, de un comprimat pe zi, şi cu siguranţă beneficiile nu au întârziat să apară. Starea generală s-a îmbunătăţit şi nivelul de energie şi vitalitate a crescut considerabil.

Farmacia La Preţ Mic are un scop precis: acela de a redefini conceptul de ‘’preţ mic’’, în zona magazinelor online cu profil farmaceutic. Personal, atunci când sunt răcită, un drum până la farmacie mi se pare infinit de lung și greu de parcurs. ‘’C’’ atâta ieșit din casă, când ești pândit/ă de răceală și gripă? Dacă te simți slăbit/ă, Farmacia La Preț Mic este alături de tine, indiferent de locație. Pentru mine, aceștia rămân cel mai bun aliat în sezonul rece!

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

vineri, 25 octombrie 2019

Povestea afacerii mele e marcată de o ştampilă electronică

Când vine vorba de o afacere proprie, sunt convinsă că fiecare are o poveste de spus. O poveste care începe din momentul în care ai pus la punct toate detaliile, fie ele mici sau de anvergură mai mare şi ai început deja să oferi produse sau servicii (din domeniul ales). Povestea afacerii mele este relativ recentă, deoarece visul meu de a porni o afacere în domeniul floristic a prins contur de aproximativ o jumătate de an. Cel mai inedit moment, de care am avut parte, a fost oarecum decisiv pentru afacerea mea. De ce spun asta? Deoarece soarta firmei a fost radical schimbată, datorită unei ştampile electronice!

Probabil vă întrebaţi ce este o ştampilă electronică. Ei bine, nici eu nu ştiam că există un astfel de dispozitiv, până în clipa în care am realizat că am nevoie de o promovare modernă a serviciilor mele şi am început să fac cercetări online, în acest sens. Cu toţii ştim ce sunt alea cărţi de vizită şi ştim şi care este scopul lor, dar ideea de bază este că, din punctul meu de vedere, acestea sunt puţin demodate. Nu spun că acestea trebuie complet date la o parte, ci că ar trebui să folosim şi soluţii alternative. Iar în cazul de fată, pentru mine, soluţia alternativă a însemnat ştampila electronică. Aşadar, o ştampilă electronică este un dispozitiv electronic de marcare mobil, care permite crearea şi modificarea amprentelor proprii, prin intermediul unei aplicaţii pe un dispozitiv mobil sau pe laptop / calculator şi imprimarea acestora pe diverse suprafeţe, printr-o simplă mişcare laterală a acesteia.

Sursă foto

Se întâmplă ca această ştampilă să aibă şi un nume: e-mark! Şi în cazul în care vă întrebaţi de unde puteţi achiziţiona o astfel de ştampilă, atunci trebuie să ştiţi că aceasta poartă semnătura celor de la Colop! Colop e-mark a fost premiat în una din cele mai mari şi renumite competiții de design din lume: Red Dot Award 2019. Mai mult decât atât, a obținut o Mențiune Onorabilă (Honourable Mention) în categoria Product Design, pe care juriul o acordă pentru nivelul de inovație, funcționalitate, calitate, longevitate și ergonomicitate al produselor participante. Din peste 5.500 de produse considerate de juriu, de la designeri și producători din 55 de țări, Colop e-mark este printre premianți.

Pentru mine, e-mark este ștampila electronică, pe care o folosesc pe post de carte de vizită mobilă! Se întâmplă des să fiu plecată la diferite evenimente, iar atunci când uit să iau cărţi de vizită clasice la mine, folosesc ștampila Colop e-mark – deci fie că dispui de o agendă personală, un caiet de desen sau de scris sau pur și simplu îmi pui la dispoziție o suprafață plană, cu e-mark pot să imprim direct toate datele de contact de care ai nevoie, cu tot cu logo-ul business-ului meu. Astfel, am reușit să creez o impresie mult mai bună despre afacerea proprie, deoarece această ștampilă electronică a impresionat toți clienții care m-au văzut folosind-o live.

Sursă foto

Cum funcționează acest dispozitiv: în primul rând, trebuie să vă conectați dispozitivul mobil (smartphone, tabletă sau laptop) cu un e-mark prin Wifi sau prin USB, respectiv cu PC-ul. După aceea, creați propriile amprente sau utilizați șabloane predefinite, trimiteți amprenta către e-mark și glisați în partea dreapta. Este simplu de configurat și folosit și puteți oricând să schimbați amprenta inițială, cu una nouă. Marcajele de pe lateralul dispozitivului e-mark asigură o poziționare sigură a documentelor, cu ajutorul unor senzori cu tehnologie avansată. O crestătură în mijlocul zonei de imprimare arată linia centrală a amprentei și funcționează perfect cu etichetele Colop. De asemenea, fereastra transparentă din față oferă o imagine mai bună a amprentei în timpul marcării.

Pentru mine, acest mic dispozitiv a făcut o reală diferență. M-a ajutat să mă promovez mult mai bine și a făcut o impresie foarte bună în fața clienților mei. Nu credeam că poți să aduci un asemenea upgrade afacerii tale, folosindu-te de un singur dispozitiv electronic. Personal, tehnologia nu m-a dat prea des pe spate, dar în cazul Colop e-mark, diferența pe care a făcut-o a fost vizibilă cu ochiul liber. Nu aș mai renunța la acest stil de promovare, pentru că s-a dovedit a fi extrem de eficient în cazul meu. Și știu sigur că povestea mea e marcata de această ștampilă electronică – mică, portabilă și ergonomică.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

miercuri, 23 octombrie 2019

Povestea bijuteriilor pe care le port

Încă de mică, mi-au plăcut nespus de mult bijuteriile. Țin minte că bunica avea o cutie de bijuterii pe care o scotea la lumină doar la ocazii speciale. Ținea foarte mult la ele si avea grijă ca acestea să se păstreze ca noi. Foarte mult timp nu am înțeles de ce le acorda atâta atenție, poate și din cauza faptului că eram mică și nu aveam cum să înțeleg anumite lucruri sau motive, care o determinau să procedeze așa. Dar odată ce am mai crescut, am devenit mai curioasă, iar pe la vârsta de 15 ani am intrebat-o scurt și la obiect de ce ține atât de mult la acele bijuterii – era vorba despre câteva brățări, lănțișoare, inele și chiar și foarte mulți cercei din argint, dar nu erau doar niște simple obiecte pe care le achiziționezi de la un vânzător ambulant, ci adevărate opere de artă, bijuterii handmade lucrate de un nepot îndepărtat de-al bunicii, care se ocupa strict cu astfel de lucruri. Practic, realiza brățări charm, talismane, cercei și coliere din argint, cu pietre semiprețioase precum ametistul verde sau acvamarin.

Eu sunt foarte pasionată de astrologie și acvamarinul este piatra care rezonează cel mai bine cu zodia mea – pești. Acvamarinul este o piatră semiprețioasă de culoare albastru deschis sau verzuie. Este o piatră foarte apreciată atât pentru frumusețea ei, cât și pentru faptul că poate fi folosită atât pentru bijuterii de zi cu zi, cât și pentru ocazii speciale. Astfel, datorită culorii sale și a prețului avantajos, se regăsește în foarte multe modele de bijuterii pentru mirese, în inele de logodnă, la seturi de brățări + lanț sau inel + cercei. Pentru acest tip de bijuterii poate fi îmbinat cu alte pietre și metale prețioase, precum diamantul și argintul. În ceea ce mă privește, port bijuterii handmade din argint cu pietre de acvamarin, realizate... chiar de mine!

Sursă foto - Adobe Stock Photos

Da, ați citit bine! Atât de impresionată am fost de grija pe care bunica mea o acorda bijuteriilor handmade, încât am dezvoltat și eu o adevărată pasiune pentru ele. Am învățat să le apreciez mult mai mult și am ajuns la concluzia că te atașezi și mai mult de ele, dacă le realizezi cu propriile tale mâini. Bunica mea ținea foarte mult la bijuteriile ei handmade, deoarece erau lucrate manual de către cineva din familie și știa cât de mult muncise persoana respectivă la ele. În prezent, aceste bijuterii și-au găsit un loc special în propriul meu atelier de creație, deoarece ele îmi sunt sursă zilnică de inspirație. Când lucrez, am grijă să îmi fac mereu timp să îmi îndrept privirea și către ele, ca să îmi aduc aminte de ce am pornit pe acest drum și de ce merită să continui, chiar dacă uneori mă simt depășită de situație. Pot spune, în cel mai sincer mod posibil, că aceste bijuterii, pe care bunica mi le-a dăruit atunci când am mai crescut, m-au ajutat să devin un bijutier pasionat de argint și pietre semiprețioase.

Pentru mine, primele bijuterii cu care am interacționat au fost bijuteriile handmade, din argint și cu pietre acvamarin, ale bunicii. Datorită ei (bunicii) și datorită lor (bijuteriilor), am devenit ceea ce sunt în prezent: un designer de bijuterii handmade, care are propria afacere pusă pe picioare – afacere pe care am dezvoltat-o cu pasiune, multă muncă și dorință de autodepășire a propriilor limite. Nu m-aș mai vedea făcând altceva, deoarece cele mai multe emoții le transmitem cu ajutorul acestor accesorii deosebite. Bijuteriile nu doar că oferă un strop de strălucire ținutelor noastre, ci ne și ajută să ne transmitem emoțiile și intențiile într-o manieră mult mai personală și originală. Sunt un cadou ideal pe care îl poți face celor dragi, cu sau fără vreo ocazie specială.

Acum, bijuteriile pe care le port sunt cele realizate de mine, deoarece consider că ele spun o poveste – povestea nopților pe care le-am pierdut, pentru a deprinde tehnica prelucrarii lor, a momentelor în care lucram aproape neîncetat, pentru finalizarea unor comenzi personalizate, care trebuiau să fie gata într-o anumită zi și așa mai departe. Dar cu toate astea, mulțumirea sufletească a fost cea care a compensat toată oboseala fizică acumulată. Știu că nu este ușor să manageriezi propria afacere, dar știu sigur că mereu voi avea un imbold care mă va împinge să merg înainte, să nu renunț la visul meu pe care l-am clădit încă din copilărie și pe care îl consolidez neîncetat.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

luni, 21 octombrie 2019

Cum achizitionam in 2019 materialele de constructii

Pe vremea bunicilor nostrii, constructia unei case reprezenta o adevarata realizare pentru toti cei implicati in acest proces complex (si pe alocuri fascinant prin "aspectele tehnice" utilizate in acele vremuri). Pentru multa vreme, materialul ce a stat la baza multor constructii de case, in special din mediul rural, il constituia chirpiciul. Acest termen provine din limba turca (kerpiç) si este un material de constructie in forma de caramida nearsa. 

Chirpiciul este facut dintr-un amestec de lut, paie si baligar de cal, care ulterior este uscat la soare. Cu toate ca este considerat ca locuintele din chirpici sunt specifice categoriilor sarace ale populatiei, unii specialisti din domeniu afirma ca acestea par a fi cele mai sanatoase si au o rezistenta sporita la cutremur. Fie ca le dam sau nu crezare acestor afirmatii, un lucru este cert: chirpiciul a fost folosit intensiv in trecut, pentru faptul ca este un foarte bun termoizolator si pentru ca putea fi procurat si preparat in ''regie proprie'', daca as putea spune asa.

In 2019, lucrurile stau cu totul altfel. Accesul la informatie si varietatea de produse si materiale de constructii din mediul online, poate fi de multe ori coplesitoare. Un aspect important de mentionat, pe care nu toata lumea il cunoaste, este ca exista specialisti in domeniu care ne pot oferi consultanta si ne pot ghida catre materialele de constructii, care se pliaza cel mai bine pe nevoile noastre. Un astfel de serviciu este disponibil pe site-ul celor de la Vindem ieftin. Daca nu stiati deja, Vindem-ieftin.ro iti pune la dispozitie o echipa de consultanti cu experienta, care iti pot oferi informatii despre: tigla metalica, policarbonat, tencuiala decorativa, tabla cutata, profile metalice hala, panouri sandwich, profile zincate, tevi metalice, teava rectangulara, OSB exterior, placi OSB, foaie rigips, gips carton, tamplarie PVC ADF, fereastra ADF, WPC (lemn compozit), pavaj, bordura, gresie, faianta baie / faianta bucatarie, termosistem polistiren, piatra naturala, piatra decorativa, termosistem vata bazaltica, acoperisuri, sipca metalica, profile decorative, pavaj cauciuc, tapet fier beton, plasa sudata, dale beton, dale pavaj, fier beton, panouri solare, travertin natural si alte exemple de astfel de materiale de constructii.

Sursă foto

Dupa ce te-ai hotarat ce produse ti se potrivesc, de pe site-ul acestora, urmatoarea etapa este reprezentata de livrarea efectiva si eficienta a produselor la adresa specificata de tine. In acest sens, cei de la Vindem-ieftin.ro vin cu o idee inedita, implementata in cadrul site-ului acestora, la sectiunea Recenzii Video, unde sunt prezentate si incarcate (in format video) livrarile efectuate de acestia. Aceasta sectiune denota profesionalismul lor si atesta faptul ca toate comenzile ajung intacte la destinatie. 

Daca inca mai ai nevoie de cateva motive, care sa te faca sa iei in considerare optiunile oferite de cei de la Vindem-ieftin.ro, iti pot veni in ajutor oferindu-ti cateva informatii in plus despre acestia, pentru a intelege mai bine cine sunt si ce anume ii face unici pe piata din Romania. Alegand sa cumperi prin intermediul acestora, marfa nu mai trece prin depozite sau hipermarketuri ca in comertul traditional. Intr-un cuvant drumul de la producator la client este scurtat. In plus, te asiguri ca nu platesti in plus pentru lucruri cum ar fi: manipulari de stoc, depozitare si pierderi, transport sau comisioane ale mesterilor. De ce sa alergi prin depozite dupa oferte? Doar trimiti o lista de materiale si ai consultant dedicat. Ai acces la toti producatorii Premium din Romania si beneficiezi de livrare gratuita direct de la producator, indiferent de cantitate. Mai mult de atat, daca nu stiati, pretul se poate negocia si acesta difera in functie de cantitate si zona de livrare. Pentru a va ajuta sa va formati o opinie mai buna, puteti consulta si numeroasele recenzii ale clientilor postate pe site-ul acestora.

Daca toate cele mentionate te-au facut sa te hotarasti, ca urmatoarea ta comanda sa fie efectuata prin intermediul echipei Vindem-ieftin.ro, atunci ai posibilitatea sa primesti din partea lor 100 de lei cash, daca alegi sa le faci o recenzie video, in momentul in care ti-a ajuns marfa. Astfel, ajuti ceilalti vizitatori ai site-ului sa isi faca o idee mai buna despre serviciile oferite de acestia.

Pentru un om obisnuit, realizarea unei case reprezinta un adevarat tel in viata. Majoritatea dintre noi ne dorim sa avem o casa trainica, un loc in care sa fim la adapost si pe care sa il putem numi ‘’acasa’’. Statisticile au demonstrat faptul ca 85% dintre noi construim o casa pe parcursul vietii, asadar acest fapt a ajuns sa fie un fel de mod de viata al omului modern. Metodele traditionale de constructie, desi inca se pastreaza in anumite zone mai pitoresti ale tarii (si sunt extrem de apreciate), sunt surclasate de catre metodele moderne, care implica si ofera o serie de materiale de constructii mult mai vasta. Este, fara doar si poate, o investitie foarte mare, pe care o faci pentru a te bucura de beneficiile pe termen lung pe care ti le ofera. Daca te confrunti cu situatii in care banii de care dispui nu sunt suficienti pentru a-ti construi o casa, apeleaza la Vindem-ieftin.ro, deoarece echipa lor de consultanti te va indruma sa apelezi la solutii eficiente, care sa iti reduca cheltuielile.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

sâmbătă, 19 octombrie 2019

Putem pune preţ pe visuri?

Sursă foto
Eu consider că cel mai important aspect, ce ţine de visurile şi aspiraţiile unei persoane, ar trebui să îl constituie materializarea acestora. Desigur că preţul este unul din factorii decisivi care pot influenţa, în mod direct, modul în care aşteptările noastre prind contur. Din acest considerent, nu ar trebui să lăsăm aspectul financiar al lucrurilor să eclipseze concretizarea unui proiect (indiferent de natura acestuia), exact aşa cum ni l-am imaginat. Aşadar, putem pune preţ pe visuri? Personal, consider că nu există o formulă matematică universală, care să stabilească importanţa preţului în raport cu rezultatul obţinut şi de aceea consider că ar fi mai bine să ne focalizăm resursele într-o manieră care să ne asigure satisfacţia, atunci când proiectul ajunge la bun sfârşit.
Proiectele izvorăsc adesea dintr-o fărâmă din imaginaţia noastră, de aceea, pentru a ne asigura că acestea prind conturul dorit în realitate, este important să apelăăm la specialişti, care pun preţ pe comunicarea cu clientul, calitatea serviciilor oferite şi profesionalism. Dacă şi tu îţi doreşti ca visul tău să prindă contur, specialiştii de la https://www.aia-proiect.ro/ îţi pot veni în ajutor. Fie că este vorba de o casă nouă sau de amenajarea unei locuinţe mai vechi, care ar trebui renovată şi reamenajată, un arhitect de amenajare de interior AIA Proiect vă poate ajuta în acest sens, prin furnizarea celor mai bune soluţii (de la idei de amenajare şi suport pe tot parcursul avizării sau autorizării pentru modificări, precum şi punerea în practică, achiziţia materialelor şi mobilierului, urmărirea lucrărilor de execuţie până în cel mai mic detaliu), astfel încât rezultatul să fie unul exact pe gustul şi conform aşteptărilor.
AIA Proiect urmăreşte, în primul rând, să devină o companie de excelenţă, prin serviciile pe care le prestează în favoarea partenerilor, clienţilor şi colegilor acestora. Proiectează spre construire mai mult decât clădiri – echipa AIA Proiect contribuie la îndeplinirea viselor şi transformarea ideilor clienţilor în realitate, urmărind dezvoltarea de parteneriate pe termen lung susţinute, bazate pe încredere şi de dorinţa de a susţine realizarea obiectivelor clienţilor lor. Aceştia se ghidează după câteva valori, care îi definesc: sinceritate, onestitate, integritate şi curaj. Clientul este cel mai important partener al acestora, indiferent de dimensiunea proiectului său. AIA Proiect demonstrează că le pasă, prin implicarea de care dau dovadă.
În cazul în care v-am stârnit interesul, iată câteva din serviciile oferite de cei de la AIA Proiect: audit energetic, evaluare imobiliara şi planuri urbanistice.
1) Auditul energetic este un raport complex, pe care vi-l poate pune la dispoziţie personalul AIA Proiect, acreditat pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi constă în determinarea caracteristicilor reale termotehnice şi funcţionale al sistemului clădire – instalaţii, în scopul caracterizării din punct de vedere energetic al clădirii. Prin audit energetic se stabilesc, tehnic şi economic, soluţiile de reabilitare şi modernizare termoenergetică a clădirii, pe baza rezultatelor termice şi energetice a acelei clădiri.           
2) Evaluarea imobiliară este la standarde profesionale şi internaţionale pentru: apartamente în blocuri, case, vile, terenuri libere sau construite, spaţii comerciale, hale, construcţii industriale, construcţii cu destinaţie turistică, construcţii speciale, materializate prin Raport de Evaluare Imobiliară întocmit de un evaluator acreditat ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România).
3) PUG-ul (planul urbanistic general) este un proiect deosebit de complex, care conţine prevederi la scara întregului oraş. PUG-ul stabileşte norme generale, pe baza cărora se elaborează, la scară mai mică, PUZ-urile (plan urbanistic zonal) şi apoi PUD-urile (plan urbanistic de detaliu). În general, PUG-ul unui oraş mare este publicat pe site-ul primăriei. În formă tiparită, el este un dosar de multe pagini, conţinând text, planuri, scheme, tabele.
Sursă foto


Dacă îţi doreşti un proiect de casă, atunci trebuie să iei în calcul faptul că este o misiune foarte importantă pentru oricine porneşte la acest drum. Parcursul acesta începe cu alegerea unui proiect de casă. AIA Proiect oferă în secţiunea dedicată de pe site-ul lor o colecţie de proiecte de casă ce pot fi bine adaptate necesităţilor actuale şi viitoare ale oricărui beneficiar. Aşadar, dacă îţi doreşti proiecte de case cu etaj, case cu mansardă sau proiecte case doar cu parter, acum ştii la cine să apelezi. Visurile devin realitate, dacă ai alături o echipă de specialişti, care să te ajute în acest scop. Investeşte în proiecte de calitate, alături de echipa profesionistă de la AIA Proiect. O casă este o construcţie care trebuie să te ţină cel puţin o viaţă. Asigură-te că faci cele mai bune alegeri, când vine vorba de construcţia acesteia.
Si eu îmi doresc să am parte de casa visurilor mele. Un loc pe care să îl pot numi ''acasă'' şi pe care să îl amenajez după placul inimii. Sunt ferm convinsă că în caţiva ani acest vis mi se va îndeplini şi ştiu că voi avea alături o echipă de specialişti, care să mă ajute să duc la îndeplinire proiectul numit ''casa visurilor mele''. Partea cea mai importantă la începerea unui proiect de casă tip sau personalizat, este discuţia iniţială în care îţi expui părerile, aspiraţiile şi aşteptările. De aceea, aşa cum am mai specificat la început, o comunicare eficientă este crucială. Partea bună este că echipa AIA Proiect ştie cum să se apropie de client, într-o manieră prietenoasă, care poate evolua într-o colaborare de lungă durată şi de succes.
În ziua de azi, este mai usor ca niciodată să îţi materializezi visurile, să le faci să devină o realitate concretă, ca să poţi spune că ''you are living the dream''. Voi ce visuri aveţi?
Articol scris pentru SuperBlog 2019!

joi, 17 octombrie 2019

Am fost pasionată de tehnologie încă de mică

Sursă foto
Nu îmi aduc aminte exact vârsta pe care o aveam... dar îmi amintesc specificațiile sale: Intel Pentium 1, 75 Mhz, 16 Mb RAM și un spațiu de stocare de puțin peste 500 Mb. Nu îmi aduc aminte nici anul în care l-am primit, dar îmi amintesc totuși ceva legat de 98... mai exact, Windows 98! Încă de mică, tehnologia a constituit un reper important în viața mea. Mai sus aveți descris, din punct de vedere tehnic, primul meu PC. Nu am omis partea estetică a lucrurilor, dar în ziua de azi nu mai există o cale în care să faci ca un monitor CRT (cu tub) să pară atrăgător, deși atunci vedeam lucrurile cu totul altfel. Carcase fancy, water cooling și alți astfel de termeni nu fuseseră încă "născuți" – acesta e felul meu de a spune că o carcasă de calculator din vremea respectivă nu constituia nimic care să te dea pe spate.

Bonus: Parcă aud și acum lipsa plăcii de sunet a PC-ului descris mai sus. Am zis bine aud… beep, beep! 

Cu toate astea, să ai propriul computer personal în acele vremuri era sinonim cu a spune că aveai "Tehnologia la tine acasa". Alții mergeau la de mult defunctele săli de net pentru a gusta puțin din ceea ce avea de oferit internetul, la umilele sale începuturi.

Și anii au trecut și tehnologia clar nu a stat în loc. Am trecut de la Megabyte la Gigabyte și ulterior la Terrabyte. Progresul tehnologic nu a fost deloc unul linear – s-au făcut salturi exponențiale la intervale de timp reduse în ultimii 10-15 ani, care au schimbat din temelii definiția unor termeni precum: PC, telefon, ceas – actualmente Smartwatch și Gaming și alte exemple aferente.

Toate cele menționate în enumerație, fie că vă vine să credeți sau nu, constituie elemente importante din viața unui blogger. PC, pentru când stăm la birou și scriem articole. Laptop pentru când ne simțim puțin lazy și vrem să scriem articole din pat. Telefon, pentru a nu rata momentul când apar notificările cu "au apărut calificativele pentru proba X la SuperBlog". Ceas... time is of the essence... pentru toată lumea. Dacă și caloriile sunt de esență, atunci îl facem Smartwatch. Problem solved. A mai ramas Gaming-ul. Nu e suficientă o frază sau două, așa că vă dau întâlnire în paragraful de mai jos, dedicat în totalitate acestui subiect.

Mulți bloggeri tineri apelează la gaming ca o metodă de destindere. Dacă tot am început articolul cu o mică istorie și evoluție a tehnologiei, pot să spun că nu cred că există o reprezentare mai ușor de expus, în care efectiv să vezi evoluția tehnologiei, decât jocurile video. Fiecare salt de la Pentium 1 până la Pentium 4, apoi de la single core la Core 2 Duo, Quad Core și până la i3, i5 și i7, a ajutat la crearea uneia dintre cele mai puternice și în plină dezvoltare industii: cea de gaming. 

Bonus 2: pentru tabăra roșie, reformulare. Fiecare salt de la AMD Duron la Sempron și mai târziu Athlon XP și Athlon 64, la AMD Phenom și la faimoasa serie FX, culminând cu procesoarele Ryzen – au contribuit în egală masură. 

Acum că am împăcat și capra și varza, hai să vorbim de plăcile video, the real MVPS. Pentru a evita o nouă capră și o nouă varză (ATI / nVIDIA), o să mă rezum la faptul că de la prima mea placă video 3D, care a fost un Voodoo, la RTX-ul 2060 din laptop-ul recent achiziționat de la cei de la Spacer.ro, nu prea există termeni de comparație. Are și un i5 generația 9 si un SSD de 512 gb pe M.2.

Îmi place să mă joc și am vrut ca laptop-ul ales să poată rula confortabil orice joc, astfel încât și eu să mă simt confortabil în același timp. De aceea, împreună cu el am achiziționat și un scaun de gaming și accesorii laptop, tot de la cei de la Spacer.ro. Tehnologia sub diversele ei forme este omniprezentă în viața mea de zi cu zi, de la muncă la relaxare, mă ajută în diverse și variate feluri, îmi oferă posibilitatea să scriu articole din ce în ce mai bune pe blog și să îmi dezvolt partea creativă care ține de scris, oferindu-mi acces nelimitat la informații. Dacă tehnologia evoluează, eu aleg să țin pasul cu ea, indiferent de cât de anevoioasă este această călătorie. 

Articol scris pentru SuperBlog2019!

marți, 15 octombrie 2019

Cu Christian Tour faci Ocolul Pământului în câte zile vrei tu

Știți povestea aventurierului londonez Phileas Fogg, personajul lui Jules Verne din romanul “Ocolul Pământului în 80 de zile”? Ei bine, m-am gândit că este cazul să îi iau exemplul și să mă angajez și eu într-o aventură de acest gen, deoarece de foarte mult timp mi-am dorit să fac ceva inedit. Până la urmă, ce poate fi mai frumos decât să vizitezi globul de la un cap la altul într-un timp record, să faci poze, să vizitezi locații exotice, să înveți obiceiuri noi și să faci fotografii, care îți vor rămâne ca amintire toată viața? Pentru mine, nimic nu este mai palpitant decât să călătoresc! Și pentru că îmi doresc să nu rămân niciodată fără buget, atunci când vreau să pornesc într-o astfel de aventură, apelez la agenția de turism a celor de la Christian Tour – și călătoria mea poate să înceapă.

Sursă foto

Atunci când călătoresc, nu doar că vreau să mă bucur de mâncarea locala, ci și să învăț câte puțin din istoria locurilor pe care le vizitez. Așadar, combin utilul cu plăcutul. Sunt o fire curioasă și îmi place să știu cât mai multe informații, ca să îmi îmbogățesc cultura generală. Dar să revenim la oile noastre – după cum spuneam, vreau să fac ocolul pământului precum Phileas Fogg și valetul său de încredere Passepartout, deci am decis să vizitez toate cele șapte continente: Asia, Africa, America de Nord, America de Sud, Antarctica, Europa și Australia (sau cel puțin să încep să vizitez câteva locații exotice). Și pentru că nu îmi place să plec singură la drum, îl voi avea alături și pe partenerul meu de ‘’crimă’’ – nimeni altul decât omul pe care îl consider jumătatea mea.

Sursă foto

Suntem firi aventuriere, ne plac plimbările și am considerat că trebuie să facem acest lucru, cel puțin odată în viață. Așa că am decis împreună să optăm pentru circuite culturale Christian Tour, pentru a ne potoli setea de cunoaștere și circuite exotice Christian Tour, pentru aventurierii din noi. Christian Tour ne oferă atatea posibilități încât sigur vom reveni la serviciile lor și pe viitor. Pentru început, însă, am optat pentru Chile, Cost Rica, Etiopia și Uzbekistan, urmând ca mai apoi să încercăm insulele Mauritius, Barbados și Punta Cana. Este posibil ca pe parcurs să ne mai vină și alte idei răzlețe de acest gen și putem oricând să ne abatem de la drumul inițial, dacă pe drum simțim nevoia să improvizăm, cum s-ar spune.

Un singur lucru este cert: cu Christian Tour, poți să faci ocolul pământului în câte zile vrei tu, deoarece ofertele lor sunt accesibile și foarte tentante. Alături de ei, călătorești fără să îți faci griji în legătură cu bugetul. Indiferent că optezi pentru circuite culturale Christian Tour sau circuite exotice Christian Tour (sau orice alt tip de circuit), ai ocazia să vezi lumea de pe un vas de croazieră luxos, din avion sau autocar. Un pelerinaj în jurul lumii este o adevărată călătorie pentru suflet, pe care trebuie neapărat să o faci dacă ai spirit aventurier, dacă îți plac călătoriile, dacă vrei să cunoști obiceiuri și tradiții noi și dacă vrei să guști și alte mâncăruri locale, care mai de care mai gustoase, exotice și ieșite din comun. Christian Tour este singura agenție de turism care mie a reușit să îmi îndeplinească visul de a călătorii în jurul lumii.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

duminică, 13 octombrie 2019

Cafeaua – băutura sufletului meu

Sursă foto
Știu că poate sună exagerat, dar cafeaua este băutura mea de suflet. Nu beau cafea pentru a mă ține trează, nu o beau pentru că este la modă să ieși în oraș cu prietenele la o cafea, ci o beau pentru că aroma ei intensă și gustul fierbinte îmi îmbie sufletul, mai ales când o beau de dimineață. Cum îmi place mie să îmi savurez cafeaua? În primul rând, știu că orice cafea pe care o fac are un gust mai bun dacă o beau alături de jumătatea mea. În al doilea rând, pentru că sunt fană a gusturilor ‘’mild’’, aleg să adaug în ea și lapte. Ca și ultim ingredient, fără de care nu pot savura o cafea așa cum îmi place, o reprezintă zahărul brun. Zahărul brun îi oferă un gust dulce potrivit, care mie îmi place extrem de mult.

Dacă ar fi să fac o comparație mai îndrăzneață în ceea ce privește această licoare magică, atunci aș putea chiar să o asemăn cu un personaj feminin desprins din filmele romantice. Cafeaua ar fi personajul feminin principal care, datorită farmecului, a mirosului și a gustului său dulce, ar cuceri pe loc orice bărbat. Bineînțeles, acum am vorbit despre ea ca personaj feminin. Dar aș putea merge mai departe și mi-aș imagina același lucru, doar că de data asta cafeaua ar fi un personaj masculin cum rar mai vezi în ziua de azi, un adevărat gentleman care ar fi în stare să facă o femeie să se simtă cu adevărat iubită și dorită. Și aș mai putea spune despre această băutura că poate fi un bun partener de ‘’crimă’’, deoarece îți este alături în orice moment din zi (în funcție de când îți place să o bei, dimineața, la prânz sau, de ce nu, chiar și seara). 

Sursă foto

În orice caz, pentru a mă bucura mereu de același gust al cafelei care mie îmi place, folosesc un espressor automat Philips, care datorită sistemului de lapte LatteGo îmi oferă o cafea cu lapte exact pe gustul meu. Acest espressor suportă boabele proaspete de cafea și cafeaua măcinată și are un afișaj tactil pentru control mai ușor. Râșnița de ceramică nu alterează în niciun fel aroma boabelor, deci nu schimbă gustul adevărat al cafelei. Eu mi-am achiziționat espressorul de pe magazinul online magNET.ro, deoarece l-am prins la un super preț. Personal, este o investiție care își merită toți banii, deoarece consider că orice casă ar trebui să dețină un astfel de aparat – cafeaua pregătită de espressoarele Philips, cu tehnologia LatteGo nu fac cafeaua pe ghicite, ci cu maximă precizie, oferindu-ne de fiecare dată aceeași aromă, intensitate și savoare pe care ne-o dorim.

Sursă foto

Vouă cum vă place să vă savurați cafeaua? Eu beau și cafea fierbinte, dar și rece, mai ales vara. Cu toate astea, nimic nu bate o astfel de băutură când este fierbinte, pentru că mi se pare că doar așa poți degusta aroma ei adevărată. Dar poate este doar o părere strict subiectivă, în ceea ce mă privește pe mine.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

vineri, 11 octombrie 2019

Dacă îți plac călătoriile, alege zborurile low-cost

Sursă foto

Sunt foarte pasionată de călătorii, încă de mică mi-am dorit să văd cât mai multe țări străine, să cunosc oameni și locuri noi, să le aflu tradițiile și așa mai departe. Din acest motiv, când am crescut și am devenit independentă din punct de vedere financiar, una dintre prioritățile mele numărul unu a fost să pun lunar bani deoparte, pentru bilete de avion. Mereu m-au fascinat zborurile cu avionul, copil fiind voiam să zbor și eu cu unul să văd norii. Și pot spune că mi-am îndeplinit acest vis, pentru că deja am vizitat foarte multe țări străine, marea majoritate din Europa și Asia.

Dacă și voi vă doriți să călătoriți mult, dar bugetul vă este oarecum restrâns, atunci vă recomand varianta zborurilor low-cost. ‘’Low-cost’’, în traducere din engleză, înseamnă "cost redus" și se referă la domeniul de transportare aeriană cu tarife reduse. Aceste servicii pun accentul pe minimizarea și eficientizarea costurilor de operare și astfel reușesc să ofere pasagerilor prețuri mult mai reduse decât companiile aeriene "clasice". Așadar, este o soluție ideală pentru toți pasionații de călătorii, care își doresc să vadă lumea pe bani puțini, cum ar spune o vorbă.

De obicei, cea mai des întâlnită limitare la astfel de zboruri este reprezentată de restricțiile referitoare la bagajele de mână. Ca să nu întâmpinați niciodată astfel de probleme, site-ul Travelkit.ro vă pune la dispoziție bagaje de mana Wizz Air, conforme cu cerințele operatorului de zboruri maghiar și bagaje de mana Ryanair, pentru operatorul de zboruri irlandez – pentru călătorii fără griji.

O metodă comună, ce permite accesul la bord cu bagaj suplimentar, o constituie achiziționarea de opțiuni de îmbarcare cu prioritate, cum ar fi Wizz Priority sau Ryanair Priority, care, pe lângă faptul că permite accesul în avion cu cateva minute înaintea pasagerilor fără prioritate, permit și luarea la bord a unui bagaj suplimentar cu dimensiunile de 55x40x20. Astfel de bagaje le găsiți tot pe site-ul celor de la Travelkit.ro.  

În cazul în care aveți nevoie de bagaje mai voluminoase, găsiți trolere ieftine pe site-ul menționat anterior, astfel încât să fiți siguri că luați cu voi toate lucrurile necesare pentru o vacanță / călătorie de neuitat. În cazul în care doriți să mergeți în vacanță cu cei mici, Travelkit.ro vă pune la dispoziție și o gama de trolere copii, trolere care pot fi luate și la bordul aeronavei cu pachetele de îmbarcare Priority menționate anterior. Bucurați-vă de o vacanță așa cum v-ați dorit dintotdeauna, deoarece zborurile low-cost sunt opțiunea ideală (și cea mai aleasă) pentru a realiza acest lucru.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

miercuri, 9 octombrie 2019

Noul Civic Type R – scrierea unei noi file de istorie

Sursă foto
Honda Civic Type R – o mașină care mi-a plăcut încă de la prima vedere! Aflându-mă în fața unei asemenea oportunități, nu am cum să nu vă împărtășesc puțin despre cei trei factori cheie ai acestei relatări, care a însemnat pentru mine o frumoasă experiență de viață: Honda Civic Type R, faimosul circuit de la Nürburgring și, desigur, ultimul factor implicat în această aventură – ‘’yours trully’’ (subsemnata aici de față). 

Despre Honda nu ai cum să nu fi auzit. Poate că știi despre mașinile lor pe care le vezi în trafic zilnic sau poate că știi chiar despre motocicletele care i-au consacrat. Dacă ești pasionat, știi cu siguranță de modelele lor si de "tratamentul" Type R aplicat acestora de-a lungul anilor. Aceste versiuni de Civic "Type R" au contribuit la scrierea unor importante file de istorie în domeniul automobilelor și a sporturilor cu motor, legăturile acestora cu lumea motorsportului fiind documentate și datând de multă vreme.

Două legende: Ayrton Senna si Honda NSX – R


Type R, pe înțelesul tuturor, este divizia sport de la Honda. Ei preiau o mașină de serie și o supun unui tratament complex al cărui unic obiectiv este obținerea maximului de performanță, ce poate rezulta în urma unor modificări radicale aduse modelului de bază, dar gândite cu grijă astfel încât performanța obținută să fie accesibilă tuturor, confortul, elementul de fun și ușurința de a se conduce fiind mereu primordiale.

În ce constau aceste schimbări? Versiunile Type R ale modelelor producătorului japonez s-au evidențiat de-a lungul timpului prin câțiva factori cheie. Alegând o versiune Type R, te vei bucura de fiecare dată de un șasiu capabil, un look aparte și de un motor special, conceput exclusiv pentru aceste modele. În trecut, Honda a făcut istorie atât pe circuit, cât și în afara lui, cu propulsoarele aspirate natural. Sunetul acestora, în timp ce ating până la 9000 de turații pe minut, este inconfundabil! 

Despre noul Honda Civic Type R – primul motor supra-alimentat (turbo) de pe o versiune Civic Type R 

Cunoscând in detaliu modelele anterioare Type R și "rețeta succesului" aplicată de Honda de atâtea ori, fără să dea greș, noul Civic Type R părea să fie deja predestinat succesului, doar că de data asta a fost "diferit". Am învățat totuși că "diferit" în limbajul Honda este sinonim cu evoluție. Honda a anunțat astfel primul motor Turbo, ce avea să echipeze un model Type R, ținând astfel pasul cu ultimele tehnologii ce au ca scop obținerea unui randament superior, în termeni legați de puterea dezvoltată de propulsor și eficiența sa maximă în același timp. Să spun că eram foarte nerăbdătoare să conduc noul Civic Type R, ar fi un ‘’understatement’’. 

Sursă foto

Zborul către Germania

Fiindu-mi oferită această ocazie unică de a pilota noul Civic Type R pe renumitul circuit de la Nürburgring, cu scopul de a stabili un nou record la categoria Hot Hatch, am pornit de îndată către destinație, cu primul avion. Am vrut să petrec cât mai mult timp la volan, pentru a mă familiariza cu mașina și pentru a mă acomoda cu circuitul. Circuitul de la Nürburgring nu mai are nevoie de nicio prezentare. E locul unde se testează cele mai performante mașini și sincer nu cred că mai există un altul la fel de complex. Are peste 20 de km lungime, secțiuni virajate foarte tehnice și porțiuni de viteză foarte mare. E nevoie de o suspensie calibrată la perfecție pentru a face față cerințelor solictitante ale circuitului, lucru accentuat și de suprafețele mai puțin decât perfecte ale circuitului pe alocuri. De asemenea, propulsorul trebuie să fie la înălțime pentru a reuși să facă tranziția dintre secțiunile tehnice și cele de viteză, livrând puterea rapid și fără a pierde timp prețios.

Asul din mânecă

Odată ajunsă la fața locului mi-a fost prezentat copilotul ce avea să mă însoțească în aventura ce urma să vie. Nimeni alta decât Sabine Schimdt. Las acest video să vorbească – filmat chiar pe circuitul cu pricina (Sabine fiind deținătoarea mai multor recorduri pe acest circuit, la categorii diferite). Fără presiune, asa-i? 


Primul contact cu mașina

Lucrul pe care l-am observat inițial este cât de "supportive" par să fie scaunele. Lucru confirmat ulterior în viraje, acestea oferind un suport lateral excelent și atât de crucial atunci când forțezi limitele aderenței.

Am plecat într-o tură de recunoaștere a circuitului împreună cu Sabine, scopul acestei ture fiind să mă familiarizez cu mașina și, de ce nu, să încerc să fur câteva secrete de la copilotul meu, atât de experimentat. Am parcurs mai multe tururi de recunoaștere a circuitului și gradual am început să pun la treabă noul propulsor de sub capota noului Civic Type R. Un motor pe benzină de 2 litri și 4 cilindri în linie, supraalimentat de o turbină, de care inginerul de la Honda, cu care am avut plăcerea să conversez înainte de a mă urca la volan, era tare mândru. El susținea că, deși motoarele turbo tind să sufere de un răspuns la accelerație mai "leneș" decât cele aspirate, noul Honda Civic Type R își propune să schimbe radical acest aspect. După felul în care această mașină reușește să facă tranziția dintre secțiunile tehnice ale circuitului și cele de viteză, livrând puterea și cei 400 NM (Newton metru) și 306 cai putere aproape instant, nu mă feresc să recunosc că Honda mi-a schimbat percepția referitoare la felul în care un motor turbo poate să livreze puterea atunci când îi este cerută. De luat în seamă este și sunetul profund ce răsună pe cele 3 evacuări montate central. O configurație neobișnuită, dar eficientă atât din punct de vedere al performanței, cât și prin sunetul rezultat, fiind unul aparte, inconfundabil. 

Sursă foto

După ceva vreme petrecută la volan și cu un bagaj de cunoștințe acumulat de-a lungul anilor și îmbogățit de către Sabine, am început să forțez pentru a descoperi limitele aderenței noului Civic Type R. Este bine cunoscut faptul că Honda Civic este la bază o mașină cu tracțiune față, lucru care o face să fie foarte stabilă, dar care în același timp o predispune să aibă un comportament subvirator. Trebuie totuși să ne amintim că nu conducem un simplu Honda Civic, ci un Type R! Cei de la Honda au avut grijă să monteze pe puntea față un diferențial inteligent, responsabil de livrarea puterii motorului la roți într-un mod eficient și care să ajute la sporirea tracțiunii pe ieșirea din viraje. Funcționează! 

Alt lucru remarcat este suspensia sport. Aceasta reușește să mențină mașina pe viraje fără a avea ruliu la efectuarea unor tranziții rapide stânga-dreapta și la viteze crescute face ca mașina să se simtă extrem de stabilă, lucru important pentru că mie îmi confera încredere.

Sursă foto

Dacă tot am ajuns la subiectul încredere, țin să vă spun că aceasta se află la cote maxime după timpul petrecut cu mașina pe circuit, în teste. Ziua următoare avea să fie decisivă.

Camera, lights, action! Sau mai bine spus 3...2...1…

Am avut parte de un start reușit, cu o aderență bună la plecarea de pe loc, atingând 100 km/h în puțin peste 5 secunde. Pe tot parcursul turului cronometrat m-am simțit ‘’la înălțime’’, deși elementele aerodinamice ale mașinii, precum eleronul din spatele acesteia au făcut-o să fie extrem de stabilă și ‘’lipita de sol’’. Motorul a fost un adevărat erou pe toată durata turului de 7:43.8 – cel mai rapid timp pentru o mașină cu tracțiune față pe circuitul de la Nürburgring.


Este greu de descris în cuvinte această experiență unică, dar dacă doriți să experimentați măcar o mică parte din senzațiile și adrenalina pe care această mașină este capabilă să le ofere, pot să vă îndrum în a face primul pas: căutați Honda Civic de vânzare online sau în cel mai apropiat showroom din orașul vostru. Personal, această mașină mi-a rămas în suflet, deoarece te ajută să experimentezi adrenalina la cote maxime!

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

luni, 7 octombrie 2019

Moda este trecătoare, însă stilul rămâne

Moda, încă din cele mai vechi timpuri, a fost ceva care fascina atât femeile, cât și bărbații deopotrivă. Aceasta are rădăcini adânci în istoria omenirii și, sincer vorbind, nu dă semne că ar vrea să se oprească vreodată din a ne uimi, deoarece marii designeri ai zilelor noastre găsesc mereu noi metode de a o reinventa. Dacă ar fi să studiem moda în profunzime, cu siguranță nu ne-am plictisi, pentru că oamenii, de-a lungul timpului, au avut povești frumoase alături de moda zilelor lor. În prezent, mulți o consideră un ansamblu de elemente care constituie expresivitate, rafinament și stil – lucruri pe care le poți obține doar cu ajutorul părții sale materiale – hainele au reprezentat mereu un simbol după care societatea se ghida, iar moda era luată foarte în serios de către casele regale sau de către familiile care dețineau un statut social important (iar istoria ne dă foarte multe exemple de acest fel). 

Este foarte evident faptul că moda și evoluția îmbrăcămintei în timp sunt două elemente strâns legate de schimbările pe care societatea le-a suferit din punct de vedere cultural, ideologic, religios sau politic. În ceea ce mă privește pe mine, moda – sau mai bine zis, stilul și preferințele personale în materie de haine – m-a ajutat să îmi dezvolt un simț al bunului gust, să îl îmbunătățesc și să îl adaptez în funcție de vârstă, sezon sau de natura evenimentelor la care particip. Am învățat să mă mulez după modă, care vine mereu cu ceva nou. Știu că moda este trecătoare, dar stilul este cel care rămâne, așa că am încercat constant să mă ghidez după acest motto și să îmi creez o garderobă care să mă reprezinte 100%. Și pot spune, pe un ton mândru, că am reușit să fac acest lucru, cu toate că nu mi-a fost ușor – am fost nevoită să citesc reviste de modă de talie internațională, să urmăresc defilările de pe cele mai mari podiumuri de modă și să încerc să adaptez tendințele actuale la stilul meu personal.

Sursă foto

Nu sunt o ‘’fanatică’’ a modei, pentru că știu că aceasta este mereu schimbătoare, dar cu toate astea, simt foarte multă admirație pentru o vedetă a Hollywood-ului din Epoca de Aur, care s-a făcut remarcată prin cariera sa excepțională: este vorba despre Katharine Hepburn, cea care în cei 64 de ani de viață, a jucat în nu mai puțin de 52 de filme și 33 de piese de teatru și a primit patru premii Oscar pentru cea mai bună actriță, record încă neegalat până în prezent. Aceasta m-a fascinat și mi-a captat atenția deoarece a fost o femeie care a contestat normele vremurilor în care a trăit, în special în ceea ce privește stilul vestimentar pe care îl adopta. Practic, ea a fost una dintre inițiatoarele stilului androgin, alături de faimoasa Audrey Hepburn – ele fiind amintite și astăzi ca inițiatoare ale acestui stil. Fiecare a avut o contribuție în stilul ei: Audrey, cu un stil feminin în esență, pe care îl condimenta cu tunsoarea ei băiețoasă, iar Katharine, la polul opus, era considerată regina costumelor de inspirație masculină și a pantalonilor.

Așadar, în ceea ce mă privește pe mine, aș putea spune că mă reprezintă foarte mult stilul androgin, pe care nu ezit să îl port în cea mai mare parte din timp. Mi se pare extrem de versatil și comod și simt că mă reprezintă cel mai bine. Plus că stilul androgin a devenit, în ultimul timp, unul dintre cele mai des abordate stiluri, atât de către celebrități, cât și de fashioniste sau de bloggerițele de modă. Outfiturile acestea sunt caracterizate de comoditate și tușe masculine, fiind de altfel potrivite la ieșiri casual cu prietenii sau la întâlniri office, în funcție de accesorizare. În principiu, acest stil vestimentar presupune purtarea jeansilor de tip ‘’boyfriend’’, alături de un sacou sau palton masculin. În funcție de stilul personal, poți purta un tricou casual sau o cămașă office, încălțăminte sport, elegantă sau casual, iar ca accesorizare poți miza pe pălării, genți, curele sau ceasuri de mână. Aici este important să îți pui imaginația la încercare și să faci combinații în funcție de cum te simți confortabil/ă.

Sursă foto

Cum creez eu o astfel de ținută? În viața de zi cu zi, am nevoie de lejeritate în mișcare, motiv pentru care aleg să port o cămașă sau un tricou simplu (de obicei într-o singură culoare și fără modele), o pereche de jeansi de bărbați (marca Polo, deoarece mie îmi plac foarte mult piesele lor vestimentare) și, în cazul în care vremea de afară este puțin rece, vin în completare cu un palton (tot de tip boyfriend sau cel puțin cu accente masculine). Când vine toamna, prefer de asemenea să mă încalț cu o pereche de botine pentru damă, semnate Karl Lagerfeld, deoarece îmi place să combin și câteva elemente rock la vestimentația mea de bază. De cele mai multe ori, port ca și accesorii un ceas de mână și / sau o geantă de damă – fie ea o geantă clasică, de umăr sau un rucsac trendy în care să car portofelul, telefonul, cheile, portfardul și așa mai departe.

Sunt mare fană a brandurilor de renume și pentru că știu că sunt și o fire foarte practică, aleg să îmi achiziționez toate piesele vestimentare de pe Answear.ro, deoarece știu că aici găsesc toate mărcile mele preferate și nu numai – Versace, Polo, Karl Lagerfeld, Calvin Klein, Moschino, Emporio Armani, Lacoste – acestea sunt doar câteva dintre exemplele pe care le puteți găsi la ei pe site. Answear a luat ființă în luna decembrie a anului 2010 și a început să funcționeze în februarie 2011. După 3 ani de succes pe piața din Polonia (având un număr tot mai mare de clienți multumiți și de premii în branșă), în luna martie a anului 2014 magazinul și-a început activitatea în Cehia, iar în noiembrie 2014 în Slovacia. Treptat, a ajuns și la noi în țară prin intermediul magazinului online Answear.ro – iar eu, de când i-am descoperit, am rămas clienta lor fidelă.

Sursă foto

Plus că shopping-ul online mereu mi s-a părut mult mai practic și mai comod de făcut, motiv pentru care Answear.ro este în topul preferințelor mele. Cu toate că sunt mare fană a produselor nou apărute pe piață, există totuși un stil pe care nu il voi înțelege niciodată și pe care nu aș putea să îl afișez în societate: este vorba despre moda kitsch, acea tendință de exagerare care pune accentul pe culori țipătoare, pe accesorii ieftine (sau cum se mai numesc ele, ‘’fake-uri’’), pe paiete sau glitter purtate ostentativ și așa mai departe. Kitsch-ul semnifică un fel de artă surogat, care, din punctul meu de vedere, se află la polul opus al cuvântului autentic. Mai exact, kitsch-ul este un termen folosit pentru a desemna un obiect decorativ de prost gust. Pentru mine, acest trend rămâne un real mister (dar nu în sensul bun al cuvântului).

Articol scris pentru SuperBlog 2019!