Sursa foto |
Sigur si tu ti-ai imaginat cum ar arata casa visurilor tale. Te-ai gandit, cel putin o data, ce sistem de incalzire va avea, cu ce o vei izola termic, cat de incapatoare sa fie, chiar si ce materiale vei folosi in constructia ei. Ai avut imaginea ei in minte de n ori, i-ai schimbat deja fatada de cel putin 3 ori, ca sa vezi cu ce culoare ar arata mai bine, ai adaugat sau ai eliminat incaperi, ca te-ai gandit si ce masuri vei lua ca sa fii econom, atunci cand vine vorba de realizarea ei.
Am dreptate? Pentru ca si eu am avut acest moment de vizualizare a propriei case. Pana la urma, cred ca toti ne dorim, intr-un anumit moment din viata, sa avem propria noastra casa, cu gradina si mai stiu eu ce. Si inevitabil mi-am fixat cateva aspecte in minte, pe care chiar as fii bucuroasa sa le impart cu toata lumea!
Totul incepe cu un proiect de casa!
Stiti voi, pana sa turnam o fundatie, ne trebuie mai intai un proiect de casa optimizat, cu o estimare personalizata a economiilor si cheltuielilor pe care aceasta le aduce. Chiar nu este asa scump sa construiesti o casa de la zero. Trebuie doar sa stii cum sa iti investesti banii in ea.
Casa mea va avea dimensiuni modeste, nu va fii nici prea masiva, dar nici o cutie de chibrituri. Fundatia va avea o fundatie din beton si fier striat sau mai pe scurt fier-beton, pentru ca imi place siguranta. Peretii vor fii ridicati din caramida Porotherm, deoarece coeficientul sau de izolare este ceva mai bun in comparatie cu cel al BCA-ului, dar si rezistenta sa este mai buna. Pentru acoperis, as opta pentru tigla ceramica, deoarece are o durata de viata mult mai mare decat tigla metalica. Tocmai de aceea pe piata imobiliara casele cu acoperis din tigla ceramica sunt mai scumpe decat cele cu tigla metalica, datorita rezistentei mari pe care o preteaza. Ceramica este si mai rezistenta in cazul daunatorilor. Detalii si detalii...
Tamplaria mi-o imaginez din PVC maro. Pentru ca este atat un izolator termic, cat si fonic. Asta inseamna un camin mai linistit, cu zgomote externe mult diminuate. Ah, aproape ca uitasem sa mentionez mai sus, dar pe acoperis mi-as adauga si panouri solare. Nu mai intru in detalii, banuiesc faptul ca toata lumea stie cum functioneaza si la ce sunt bune. In fine, ideea mea se indreapta catre o casa economica din toate punctele de vedere. Sau ceva de genul asta.
Pentru interior, vreau sa am incalzire prin pardoseala, functionabil cu curent electric. Sunt foarte cunoscute avantajele acestui sistem de incalzire: caldura se degaja uniform in incapere, marind confortul, iar lucrul care pe mine ma incanta cel mai mult este faptul ca noi putem stabilii ce camere sa incalzim, dat fiind faptul ca fiecare incapere are propria ei 'centrala' , pe care o poti porni si opri cand vrei. Mai exact, tu hotarasti ce camere incalzesti, in functie de necesitatile pe care le ai (ex.: baie, bucatarie, dormitor).
Vorbind de electricitate, casa va fii iluminata in principiu de becuri LED, deoarece produc consumuri mai mici de curent. Si, cu siguranta, electronicele vor face parte din clasa A++, din acelasi motiv. Pai ori sunt economica, ori nu mai sunt?
Apelati intotdeauna la specialisti !
Nu va ganditi ca acest lucru este doar un moft! Calitatea constructiei unei cladiri tine foarte mult de calitatea proiectului realizat de catre specialisti in domeniu. AIA Proiect va pot realiza cele mai bune proiecte de case, datorita experientei vaste pe care au acumulat-o pana in prezent. Apeland la ei, puteti chiar sa reduceti investitia in constructia casei cu pana la 45% si costuri de intretinere cu pana la 50% mai mici! Eu una nu pot sa imi construiesc (inca) propria casa, dar daca tu citesti aceste randuri si ai aceasta posibilitate, este un incept bun. Ca idee...
Casa viitorului incepe cu AIA Proiect !
AIA Proiect pune la dispozitia tuturor beneficiarilor proiecte de case optimizate si o estimare personalizata a economiilor si cheltuielilor ce pot fi realizate in timpul locuirii in cladirea construita. Va ajuta prin dimensionarea corecta a suprafetelor si selectarea functiunilor potrivite pentru optimizarea proiectului, utilizarea eficienta a spatiilor si orientarilor, si multe altele. Ganditi-va ca nu ridicam casa doar pentru noi, ci si pentru urmasii nostri.
Articol scris pentru SuperBlog 2016!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu